Ρυζοσαλάτα κρύα με αχινούς

2014-04-17
Ρυζοσαλάτα κρύα
  • Σερβίρεις : 4
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 1:15 h
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 15m
  • Έτοιμη σε : 1:30 h

Μια μοναδική, διαφορετική, νοστιμότατη και παραδοσιακή συνταγή για να φτιάξεις ρυζοσαλάτα κρύα με αχινούς σου περιγράφω παρακάτω κατευθείαν από το συνταγολόγιο της γιαγιάς μου για να την μαγειρέψεις και να μοιραστείς μαζί μου τις εντυπώσεις σου.

Υλικά

  • 2 φλιτζ. ρύζι για πιλάφι
  • 1 κιλό αχινοί
  • αλάτι
  • 4 φλιτζ. νερό ή καλύτερα ζουμί από ψάρι
  • λίγα καρότα τουρσί

Διαδικασία

Βήμα 1

Κόβουμε με ψαλίδι κυκλικά τους αχινούς στο πάνω μέρος, ώστε να μείνει το κάτω σαν κούπα, καθαρίζουμε ότι περιττό έχει μέσα στο κέλυφος και μαζεύουμε τις πορτοκαλιές ακτίνες που σχηματίζουν τα αυγά.

Βήμα 2

Βράζουμε το ρύζι σε νερό με αλάτι ή ψαρόζουμο. Το στραγγίζουμε.

Βήμα 3

Παίρνουμε φόρμα με φέτες, την αλείφουμε με λάδι και γεμίζουμε τις φέτες με μία κουταλιά από αυγά αχινών. Απογεμίζουμε τη φόρμα με ρύζι.

Βήμα 4

Την πιέζουμε και την αφήνουμε για μία ώρα στο ψυγείο.

Βήμα 5

Όταν σερβίρουμε την ρυζοσαλάτα κρύα, την ξεφορμάρουμε σε στρογγυλό πιάτο και γαρνίρουμε με καρότα τουρσί.

Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή