Ρυζοσαλάτα με αυγά, ελιές και μουστάρδα

2014-04-11
Ρυζοσαλάτα με αυγά
  • Σερβίρεις : 4-6
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 15m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 35m
  • Έτοιμη σε : 50m

Μια φανταστική και νοστιμότατη παραδοσιακή συνταγή από το τετράδιο της γιαγιάς μου σου περιγράφω παρακάτω για να δοκιμάσεις να φτιάξεις την ρυζοσαλάτα με αυγά, μουστάρδα και ελιές και να μου στείλεις τα σχόλια και τις εντυπώσεις σου στο κάτω μέρος της σελίδας.

Υλικά

  • 1 φλιτζάνι τσαγιού ρύζι
  • μισή κουτάλα λάδι
  • 1 λεμόνι ζουμερό
  • 1 ντομάτα μεγάλη
  • 1 πιπεριά
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 κουταλιά του γλυκού σκόνη μουστάρδας
  • 2 αυγά
  • 15 - 20 ελιές καλαματιανές
  • μαϊντανός
  • αλάτι
  • πιπέρι

Διαδικασία

Βήμα 1

Βράζουμε το ρύζι σε αλατισμένο νερό για 15 λεπτά και ύστερα το στραγγίζουμε στο σουρωτήρι.

Βήμα 2

Το αδειάζουμε στη λεκάνη και προσθέτουμε το λάδι, το λεμόνι, τη μουστάρδα, αλάτι, πιπέρι και τα ανακατεύουμε.

Βήμα 3

Πλένουμε το μαϊντανό, τον ψιλοκόβουμε και τον προσθέτουμε.

Βήμα 4

Κόβουμε κομματάκια την πιπεριά, το κρεμμύδι και τη ντομάτα και τα προσθέτουμε και αυτά και όλα μαζί τα ανακατεύουμε.

Βήμα 5

Βάζουμε τη σαλάτα σε φόρμα, την πατάμε λιγάκι να πάρει σχήμα και αμέσως την αναποδογυρίζουμε σε πιατέλα.

Βήμα 6

Γαρνίρουμε τη σαλάτα με τα αυγά βρασμένα και κομμένα μισοφέγγαρα και με τις ελιές.

Βήμα 7

Η ρυζοσαλάτα με αυγά είναι έτοιμη για να την απολαύσεις.

Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή