Ρυζοσαλάτα με Θαλασσινά

2013-05-25
ρυζοσαλατα με θαλασσινα
  • Σερβίρεις : 8
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 15m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 15m
  • Έτοιμη σε : 30m

Μια πολύ ιδιαίτερη και νόστιμη συνταγή. Η ρυζοσαλατα με θαλασσινα θα ξετρελλάνει σίγουρα όποιον τη δοκιμάσει. Με την ντελικάτη γεύση της και το άρωμα της θάλασσας, θα σε μαγέψει πραγματικά. Μπορείς να τη συνδυάσεις υπέροχα με ένα παγωμένο λευκό κρασί. Μην ξεχάσεις να μου γράψεις εδώ παρακάτω τα σχόλιά σου.

 

Υλικά

  • 200 γραμμάρια ρύζι γλασέ βρασμένο σε αλατισμένο νερό και σουρωμένο
  • 400 γραμμάρια ανάμεικτα λαχανικά βρασμένα και λίγο από το νερό που έβρασαν
  • 400 γραμμάρια ανάμεικτα κατεψυγμένα θαλασσινά καθαρισμένα
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
  • ελαιόλαδο
  • 100 ml λευκό κρασί
  • 1 λεμόνι χυμό
  • αλάτι
  • πιπέρι

Διαδικασία

Βήμα 1

Σε ένα τηγάνι με ελαιόλαδο σωταρεις τα θαλασσινά.

Βήμα 2

Προσθέτεις το σκόρδο και σβήνεις με το κρασί.

Βήμα 3

Ρίχνεις λίγο από το ζουμί που έβρασαν τα λαχανικά.

Βήμα 4

Σε ένα μπωλ ανακατεύεις καλά το ρύζι, τα λαχανικά και το μείγμα με τα θαλασσινά.

Βήμα 5

Ανακατεύεις το ελαιόλαδο με το λεμόνι, αλάτι και πιπέρι και περιχύνεις τη σαλάτα.

Βήμα 6

Συγχαρητήρια η ρυζοσαλατα με θαλασσινα είναι έτοιμη. Καλή όρεξη.

 

Tips

  • Μπορείς να φτιάξεις τη σαλάτα σου με φρέσκα θαλασσινά και λαχανικά, παίρνει πιο πολύ χρόνο αλλά είναι σίγουρα ακόμα πιο νόστιμη.
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 3
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

3 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή