Ρυζόγαλο με κρέμα βανίλια και καστανή (μαύρη) ζάχαρη νόστιμο

2015-05-28
Ρυζόγαλο με κρέμα αραβοσίτου
  • Σερβίρεις : 5-6
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 15m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 15m
  • Έτοιμη σε : 30m

Σου παραθέτω την αγαπημένη μου συνταγή για υπέροχο ρυζόγαλο με κρέμα βανίλια και καστανή (μαύρη) ζάχαρη νόστιμο. Πρόκειται για το πολυαγαπημένο γλυκό όλων μας από την παιδική μας ακόμη ηλικία μέσα από τα δικά μου μάτια και τη συνταγή που μου έδωσε η γιαγιά μου και είναι από τις καλύτερες για ρυζόγαλο που έχω δοκιμάσει. Είναι ένα γρήγορο και πολύ εύκολο γλύκισμα με υψηλή θρεπτική αξία που θα λατρέψει και η δική σου οικογένεια ενώ μπορεί να καταναλωθεί είτε ως πρωινό είτε οποιαδήποτε άλλη στιγμή της ημέρας ως ένα θρεπτικό σνάκ. Περιμένω τις εντυπώσεις σου μέσα από το χώρο που θ αβρεις στο κάτω μέρος της σελίδας αυτής.

Υλικά

  • 3/4 φλιτζανιού ρύζι γλασέ
  • 4 φλιτζάνια γάλα
  • 1 φάκελο άνθος αραβοσίτου
  • 1 βανίλια
  • 1/5 κούπα καστανή ζάχαρη
  • κανέλα για πασπάλισμα

Διαδικασία

Βήμα 1

Σε ένα κατσαρολάκι ετοιμάζεται την κρέμα αραβοσίτου σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται στη συσκευασία.

Βήμα 2

Λίγο πριν πήξει η κρέμα προσθέτουμε τη βανίλαι και το ρύζι και σιγοβράζουμε ανακατεύοντας διαρκώς.

Βήμα 3

Όταν το ρύζι μα βράσει και η κρέμα μας έχει χυλώσει αποσύρουμε από τη φωτιά και σερβίρουμε σε ατομικά μπολάκια πασπαλίζοντας με τριμμένη κανέλα.

Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 2
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

2 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή