Ρυζόγαλο με κρόκο αυγού, ζάχαρη και βανίλια της μαμάς

2015-04-19
Ρυζόγαλο με κρόκο αυγού, ζάχαρη και βανίλια της μαμάς
  • Σερβίρεις : 2
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 10m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 30m
  • Έτοιμη σε : 40m

Μια εξαιρετική πατρινή σπεσιαλιτέ για ρυζόγαλο με κρόκο αυγού, ζάχαρη και βανίλια της μαμάς της κολλητής μου σου παρουσιάζω παρακάτω. Είναι μια διαδεδομένη και σχετικά κλασική σε σχέση με τις υπόλοιπες προτάσεις για ρυζόγαλο που υπάρχουν καθώς περιέχει όλα τα βασικά στοιχεία, αλλά προσθέτουμε κρόκο αυγού και για την γλυκιά γεύση έχουμε την κανέλα, την βανίλια και την ζάχαρη. Καταναλώνεται είτε σαν μέρος του πρωινού γεύματος ή σαν οποιοδήποτε μεσημεριανό ή απογευματινό γλύκισμα αλλά ακόμα και σαν το γλυκό μετά το κυρίως γεύμα σου. Δοκίμασε να την μαγειρέψεις, στην προτείνουμε ανεπιφύλακτα, και για οποιοδήποτε σχόλιο ή διευκρίνηση χρειαστείς είμαστε στη διάθεση σου να απαντήσουμε στα σχόλια στο κάτω μέρος της σελίδας.

Υλικά

  • 1 φλιτζάνι του τσαγιού ρύζι
  • 1 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
  • 1 κιλό γάλα
  • 2 κρόκοι αυγών
  • 2 φλιτζάνια τσαγιού νερό
  • 2 χαρτάκια βανίλια
  • 2 κουταλιές της σούπας κόρν - φλάουρ
  • 1 χαρτάκι κανέλα τριμμένη

Διαδικασία

Βήμα 1

Βάζουμε το ρύζι με το νερό να βράσει λίγο.

Βήμα 2

Προσθέτουμε το γάλα και ανακατεύουμε καλά.

Βήμα 3

Όταν δούμε ότι αρχίζει να χυλώνει ρίχνουμε τη ζάχαρη, το κόρν φλάουρ διαλυμένο σε λίγο νερό και τους κρόκους χτυπημένους με τη βανίλια.

Βήμα 4

Όταν το μίγμα έχει γίνει σαν κρέμα, ανακατεύουμε καλά και το κατεβάζουμε αμέσως από τη φωτιά.

Βήμα 5

(Πρέπει να μην το αφήσουμε να γίνει πολύ πηχτό, αλλά να είναι αραιό, γιατί αυτό πήζει).

Βήμα 6

Το σερβίρουμε σε μπώλ ή πιάτα και πασπαλίζουμε πάνω τους λίγη κανέλα τριμμένη.

Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή