Ρυζόγαλο με μέλι χωρίς ζάχαρη και χωρίς βανίλια

2015-05-30
Ρυζόγαλο με μέλι χωρίς ζάχαρη και χωρίς βανίλια
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 10m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 20m
  • Έτοιμη σε : 30m

Η παρακάτω συνταγή που σου προτείνω για ρυζόγαλο με μέλι χωρίς ζάχαρη και χωρίς βανίλια είναι μία υπέροχη παραλλαγή του αγαπημένου σε όλους μας παραδοσιακού ρυζόγαλου. Πρόκειται για μία πιο υγιεινή πρόταση καθώς αντί για ζάχαρη θα χρησιμοποιήσουμε μόνο μέλι αυξάνοντας έτσι τη θρεπτική αξία του γλυκίσματός μας. Δοκίμασε να το φτιάξεις και εσύ εύκολα και γρήγορα ακολουθώντας τα βήματά μου και είμαι σίγουρη πως θα ξετρελαθεί όλη η οικογένεια με το γευστικό αποτέλεσμα. Επίσης θα χαρώ πολύ να μοιραστείς μαζί μου τα σχόλια και τις εντυπώσεις σου μέσα από το χώρο που θα βρεις στο κάτω μέρος της σελίδας.

Υλικά

  • 3 κουταλιές σούπας νισεστέ
  • 150 γραμ. ρύζι γλασέ
  • 80 γραμ. μέλι
  • 1 φλιτζάνι νερό
  • 1 λίτρο γάλα
  • ξύσμα πορτοκαλιού
  • κανέλα

Διαδικασία

Βήμα 1

Βράζουμε σε μία κατσαρόλα το ρύζι μέσα σε νερό γαι 15 λεπτά περίπου ώσπου να ρουφήξει το περισσότερο υγρό.

Βήμα 2

Στη συνέχεια προσθέτουμε το ξύσμα πορτοκαλιού το γάλα το μέλι και διαλυμένο το νισεστέ σε λίγο νερό.

Βήμα 3

Αφήνουμε το μείγμα μας να βράσει για μερικά λεπτά ανακατεύοντας διαρκώς έως ότου πήξει.

Βήμα 4

Σερβίρουμε το ρυζόγαλό μας σε μπολάκια πασπαλίζοντάς τα με κανέλα.

Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή