Ρυζόγαλο με νισεστέ σιμιγδάλι και φρέσκο γάλα

2015-05-26
Ρυζόγαλο με νισεστέ
  • Σερβίρεις : 6-7
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 10m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 30m
  • Έτοιμη σε : 40m

Πρόκειται για το αγαπημένο γλύκισμα όλων μας από όταν είμαστε ακόμη παιδιά και δεν είναι άλλο από το ρυζόγαλο με νισεστέ σιμιγδάλι και φρέσκο γάλα. Στην παρακάτω σελίδα σου παραθέτω τη συνταγή που ακολουθώ χρόνια και όλη μου η οικογένεια λατρεύει και την θεωρεί από τις αγαπημένες τις συνταγές με ρυζόγαλο. Πρόκειται για ένα εύκολο και γρήγορο γλυκό το οποίο παράγεται από τα πιο αγνά υλικά και έχει υψηλή θρεπτική αξία. Είναι ιδανικό για πρωινό αλλά και ως απογευματινό σνάκ. Δοκίμασέ το και εσύ και στείλε μου τις δικές σου εντυπώσεις και σχόλια στο χώρο που θα βρεις στο κάτω μέρος της σελίδας.

Υλικά

  • 1/5 φλιτζάνι ρύζι γλασέ
  • 1/5 φλιτζάνι ζάχαρη
  • 4 φλιτζάνια γάλα
  • 1 βανίλια
  • 1 φλιτζάνι νερό
  • 3 κουταλιές νισεστέ
  • 1 πρέζα αλάτι
  • κανέλα

Διαδικασία

Βήμα 1

Σε μία κατσαρόλα βράζουμε το ρύζι σε αλατισμένο νερό μέχρι να πιεί το περισσότερο υγρό.

Βήμα 2

Παράλληλα σε ένα φλιτζάνι γάλα διαλύουμε το νισεστέ μαζί με τη βανίλια.

Βήμα 3

Παράλληλα σε ένα άλλο κατσαρολάκι ζεσταίνουμε το υπόλοιπο γάλα μαζί με τη ζάχαρη μέχρι αυτή να λιώσει.

Βήμα 4

Αφού βράσει το ρύζι μας ρίχνουμε μέσα το ζεσταμένο γάλα με τη ζάχαρη που έχει διαλυθεί και σιγοβράζουμε για μερικά λεπτά ανακατεύοντας διαρκώς.

Βήμα 5

Τέλος προσθέτουμε και το διαλυμένο νισεστέ σε γάλα ανακατεύοντας μέχρι να πήξει τέλεια το ρυζόγαλό μας.

Βήμα 6

Σερβίρουμε σε ατομικά μπολάκια πασπαλίζοντας κανέλα.

Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 2
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

2 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή