Ρυζόγαλο με πορτοκάλι και γάλα εβαπορέ, αρωματικό και γκουρμέ

2015-05-22
Ρυζόγαλο με άρωμα και γλυκό πορτοκάλι
  • Σερβίρεις : 4
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 0m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 30m
  • Έτοιμη σε : 30m

Σου παραθέτω μία υπέροχη συνταγή για να φτιάξεις ρυζόγαλο με πορτοκάλι και γάλα εβαπορέ, αρωματικό και γκουρμέ. Πρόκειται για ένα ιδιαίτερα αρωματικό γλύκισμα που μικροί και μεγάλοι θα λατρέψουν και το οποίο παρασκευάζεται γρήγορα και με πολύ αγνά υλικά. Είναι από τις πιο διαφορετικές και νόστιμες συνταγές για ρυζόγαλο που σου έχουμε προτείνει στον ιστότοπο μας καθώς περιέχει γλυκό του κουταλιού πορτοκάλι μαζί με τα υπόλοιπα κλασικά υλικά. Μπορείς κάνεις και διάφορες παραλλαγές ανάλογα το γλυκό του κουταλιού που θέλεις να χρησιμοποιοήσεις έχοντας όμως πάντα υπόψη σου ότι πρέπει να ταιριάζει και με το πορτοκάλι που περιέχεται σαν χυμός και σαν ξύσμα στην βάση του γλυκού μας. Δοκίμασε να το φτιάξεις και εσύ ακολουθώντας βήμα προς βήμα τη συνταγή μου και μοιράσου μαζί μου τυχόν απορίες και σχόλια μέσα από το χώρο που βρίσκεται στο κάτω μέρος της σελίδας.

Υλικά

  • 1/5 φλιτζάνι ρύζι γλασέ
  • 4 φλιτζάνια γάλα εβαπορέ
  • 2 βανίλιες
  • ξύσμα και χυμό από 2 πορτοκάλια
  • 1/4 φλιτζανιού ζαχαρούχο γάλα
  • κανέλα (προαιρετικά)
  • γλυκό κουταλιού πορτοκάλι για γαρνίρισμα

Διαδικασία

Βήμα 1

Βράζουμε το ρύζι σε ένα κατσαρολάκι για περίπου 20 λεπτά.

Βήμα 2

Προσθέτουμε στο ρύζι το χυμό και το ξύσμα πορτοκαλιού μαζί με το ζαχαρούχο καθώς και το απλό γάλα και τέλος τη ζάχαρη ανακατεύοντας αργά το μείγμα μας μέχρι να πήξει.

Βήμα 3

Όταν το μείγμα γίνει κρεμώδες αφαιρούμε από την εστία και σερβίρουμε σε μικρά ατομικά μπολάκια πασπαλίζοντας κανέλα και τοποθετώντας λίγο γλυκό κουταλιού πορτοκάλι κατά προτίμηση σπιτικό.

Βήμα 4

Καταναλώνεται είτε ζεστό είτε κρύο.

Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 2
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

2 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή