Ρυζόγαλο με στέβια και σαφράν για διαβητικούς

2015-05-10
Ρυζόγαλο με στέβια
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 0m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 0m
  • Έτοιμη σε : 0m

Η παρακάτω συνταγή για ρυζόγαλο με στέβια και σαφράν για διαβητικούς είναι η ιδανική πρόταση για όσους προσέχουν τη διατροφή τους αλλά χρειάζονται ένα λαχταριστό γλύκισμα κατά τη διάρκεια της ημέρας, το οποίο να έχει πλούσια κρεμώδη υφή, υπέροχο άρωμα το οποίο προέρχεται από την τριμμένη κανέλα και φυσικά υψηλή θρεπτική αξία την οποία προσδίδουν στο γλυκό μας τα αγνά υλικά τα οποία και χρησιμοποιούμε. Είναι μια πολύ νόστιμη πρόταση, όπως και οι όλες οι συνταγές για ρυζόγαλο που σου έχουμε παρουσιάσει εδώ στην ιστοσελίδα μας αλλά για την συγκεκριμένη, και αν είσαι διαβητικός, πάρε και τη γνώμη του γιατρού σου πριν την δοκιμάσεις. Κατανάλωσέ το είτε ζεστό είτε κρύο οποιαδήπτε στιγμή της ημέρας και μοιράσου τις εντυπώσεις και τα σχόλιά σου μαζί μου μέσα από το χώρο που βρίσκεται στο τέλος της σελίδας.

Υλικά

  • 1 φλιτζάνι ρύζι γλασέ
  • 1/5 φλιτζάνι στέβια σκόνη
  • 2 βανίλιες
  • 1 λίτρο γάλα
  • κανέλα ή κρόκο Κοζάνης για πασπάλισμα

Διαδικασία

Βήμα 1

Σε ένα κατσαρολάκι βράζουμε το ρύζι μας σε 2 ποτήρια νερό.

Βήμα 2

Λίγο πριν βράσει εντελώς το ρύζι προσθέτουμε το γάλα και ανακατεύουμε διαρκώς μέχρι να πήξει.

Βήμα 3

Τότε προσθέτουμε τη βανίλια και τη στέβια αναμειγνύοντας μέχρι να ομοιγενοποιηθεί το μείγμα μας.

Βήμα 4

Αφαιρούμε από την εστία και σερβίρουμε σε ατομικά μπολάκια ή ποτήρια πασπαλίζοντάς τα με κανέλα ή κρόκο Κοζάνης (μερικά μόνο γραμ.).

Βήμα 5

Καταναλώνεται είτε ζεστό είτε κρύο.

Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή