Ρυζόγαλο παραδοσιακό και εύκολο, χωρίς κορν φλάουρ με σταφίδες

2015-04-15
Ρυζόγαλο παραδοσιακό και εύκολο, χωρίς κορν φλάουρ με σταφίδες
  • Σερβίρεις : 4
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 1:30 h
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 30m
  • Έτοιμη σε : 2:000 h

Μια πολύ διαφορετική και εκπληκτική συνταγή για ρυζόγαλο παραδοσιακό και εύκολο, χωρίς κορν φλάουρ με σταφίδες στο φούρνο σου παρουσιάζω παρακάτω. Η πρόταση αυτή είναι ιδιαίτερη και δεν έχει σχέση με τις κλασικές συνταγές για ρυζόγαλο που θα βρεις στον ιστότοπο μας καθώς από μόνη της μπορείς να την φτιάξεις με δεκάδες διαφορετικές παραλλαγές. Πέραν από τα συνηθισμένα υλικά που αποτελούν τη βάση της συνταγής, προσθέτουμε κομπόστα και ζελέ φρούτων όπου σε αυτά μπορείς να δοκιμάσεις και να πειραματιστείς με δεκάδες διαφορετικούς συνδυασμούς. Στην πρόταση μας το έχουμε αφήσει γενικό και σε προσκαλούμε να φτιάξεις την συνταγή και να μας στείλεις τα υλικά που χρησιμοποίησες και την γνώμη σου για το τελικό αποτέλεσμα. Καλή απόλαυση.

Υλικά

  • 1 κιλό γάλα
  • μισό κιλό ρύζι
  • 1 σωληνάκι βανίλια
  • λίγη φλούδα λεμονιού τριμμένη
  • 1/2 κιλό ζάχαρη
  • 6 αυγά
  • 1 πακέτο ζελές φρούτων
  • 1 κουτί κομπόστα (ότι μας αρέσει)
  • λίγες σταφίδες
  • 1/2 ποτήρι τσαγιού ζάχαρη
  • λίγες σταγόνες λεμόνι

Διαδικασία

Βήμα 1

Βράζουμε το ρύζι με το ξυσμένο λεμόνι και νερό, ώσπου να χυλώσει.

Βήμα 2

Προσθέτουμε το γάλα με τη ζάχαρη και τα ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα.

Βήμα 3

Κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και ρίχνουμε τα αυγά χτυπημένα, τη βανίλια και λίγα κομμάτια από την κομπόστα.

Βήμα 4

Βράζουμε σε κατσαρόλα 2 1/2 ποτήρια νερό, ρίχνουμε μέσα το πακετάκι με το ζελέ, ανακατεύουμε και αφήνουμε να κρυώσει.

Βήμα 5

Βάζουμε σε τηγάνι το μισό ποτήρι ζάχαρη, μερικές σταγόνες λεμόνι και ελάχιστο νερό, το τοποθετούμε στη φωτιά και το αφήνουμε ώσπου να πάρει χρώμα καφέ.

Βήμα 6

Αδειάζουμε την καραμελωμένη ζάχαρη του τηγανιού στον πάτο της φόρμας, στρώνουμε από πάνω το ρυζόγαλο, σκορπάμε και λίγες σταφίδες και αφήνουμε να κρυώσει.

Βήμα 7

Ρίχνουμε κατόπιν το ζελέ, γαρνίρουμε με μερικά φρούτα και βάζουμε τη φόρμα στο ψυγείο να πήξει.

Βήμα 8

Την ξεφορμάρουμε σε πιατέλα, τοποθετώντας γύρω-γύρω μία πετσέτα με βραστό νερό.

Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή