Ρυζόπιτα γλυκιά με γάλα

2015-04-06
Ρυζόπιτα γλυκιά με γάλα
  • Σερβίρεις : 20
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 40m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 40m
  • Έτοιμη σε : 1:20 h

Σου παραθέτω μια εξαιρετική και παραδοσιακή συνταγή για ρυζόπιτα γλυκιά με γάλα όπως την φτιάχνανε οι νοικοκυρές στην Μυτιλήνη την περίοδο της Αποκριάς. Η πρόταση είναι μια ιδιαίτερη εκδοχή των κλασικών συνταγών για ρυζόπιτα που μπορείς να εντοπίσεις στην ιστοσελίδα μας καθώς βασίζεται στο ρύζι και στην μυζήθρα, τυλίγεται με φύλλο κρούστας και έχει γλυκιά γεύση καθώς περιέχει γάλα, ζάχαρη και κανέλα. Είναι μια αρκετά νόστιμη πρόταση την οποία σου συνιστούμε να δοκιμάσεις, να μαγειρέψεις και να μας στείλεις τα σχόλια και τις εντυπώσεις σου παρακάτω στην σελίδα.

Υλικά

  • 3 ποτήρια ρύζι
  • 3 ποτήρια ζάχαρη
  • 1 κιλό γάλα
  • 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
  • 250 γραμ. μυζήθρα ξερή
  • 6 αυγά
  • 2 κουταλιές κανέλα
  • 6 φύλλα κρούστας
  • άχνη ζάχαρη για πασπάλισμα
  • λάδι για τα φύλλα

Διαδικασία

Βήμα 1

Βράζουμε καλά το ρύζι.

Βήμα 2

Ρίχνουμε τη ζάχαρη και το γάλα και το ανακατεύουμε συνέχεια, μέχρι να δέσει.

Βήμα 3

Όταν το κατεβάσουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε το βούτυρο και το αφήνουμε να κρυώσει καλά.

Βήμα 4

(Είναι καλύτερα αυτό το μίγμα να γίνει αποβραδίς, για να πήξει καλά).

Βήμα 5

Χτυπάμε τα αυγά, προσθέτοντας τη μυζήθρα ξυσμένη και την κανέλα, τα ρίχνουμε στο μίγμα και τα ανακατεύουμε καλά.

Βήμα 6

Στρώνουμε σε λαδωμένο ταψί τα τρία φύλλα, λαδωμένα ένα ένα, ρίχνουμε το μίγμα μέσα και από πάνω στρώνουμε τα υπόλοιπα 3 φύλλα, επίσης λαδωμένα.

Βήμα 7

Τα χαράζουμε ελαφρά σε κομμάτια.

Βήμα 8

Ψήνουμε την πίτα σε μέτριο φούρνο μέχρι να ροδοκοκκινίσει.

Βήμα 9

Όταν τη βγάλουμε, την πασπαλίζουμε με ζάχαρη και κανέλα και την αφήνουμε να κρυώσει καλά για να την κόψουμε.

Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή