Ρυζόπιτα γλυκιά χωρίς φύλλο

2015-04-13
Ρυζόπιτα γλυκιά χωρίς φύλλο
  • Σερβίρεις : 12
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 30m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 45m
  • Έτοιμη σε : 1:15 h

Παρακάτω θα βρεις μια εκπληκτική Βυζαντινή ρυζόπιτα γλυκιά χωρίς φύλλο όπως την έφτιαχνε η μητέρα της κολλητής μου από την Ερμούπολη της Σύρου. Είναι μια καταπληκτική παραδοσιακή συνταγή, ιδιαίτερη σε σχέση με τις άλλες προτάσεις για ρυζόπιτα που υπάρχουν στην ιστοσελίδα μας καθώς δεν περιέχει φύλλο, αλλά περιέχει πετιμέζι, ρυζάλευρο και γλυκό κρασί. Σου συνιστώ να την δοκιμάσεις, είναι ένα εξαιρετικό γλυκό που το σερβίρεις ύστερα από κάθε γεύμα σου ή σαν απογευματινό σνακ με τον καφέ και το τσάι σου. Ότι απορίες έχεις ή για όποια διευκρίνηση χρειαστείς πάνω στην συνταγή, είμαι στη διάθεση σου για επικοινωνία στον αντίστοιχο χώρο στο κάτω μέρος της συνταγής αυτής.

Υλικά

  • 1 φλιτζάνι βούτυρο
  • 1 φλιτζάνι αμύγδαλα ασπρισμένα και ψιλοκομμένα
  • 250 γραμ. ρυζάλευρο
  • 250 γραμ. ζάχαρη
  • 5 αυγά
  • μισό φλιτζάνι γλυκό κρασί ή πετιμέζι
  • λίγο αλεύρι για το πασπάλισμα του ταψιού

Διαδικασία

Βήμα 1

Δουλεύουμε το βούτυρο μέχρι να ασπρίσει.

Βήμα 2

Χτυπάμε τους κρόκους με όλη τη ζάχαρη πολύ καλά και τους ενώνουμε με το βούτυρο.

Βήμα 3

Προσθέτουμε στο μίγμα το κρασί (ή το πετιμέζι), τα δουλεύουμε λίγο, ρίχνουμε έπειτα το ρυζάλευρο σιγά σιγά τα αμύγδαλα και τελευταία τα ασπράδια καλά χτυπημένα μαρέγκα.

Βήμα 4

Τα δουλεύουμε ακόμα λίγο.

Βήμα 5

Βουτυρώνουμε το ταψί και το πασπαλίζουμε με αλεύρι.

Βήμα 6

Αδειάζουμε μέσα το μίγμα και το ψήνουμε σε μέτριο φούρνο μέχρι να ροδίσει.

Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή