Ρόστο μοσχάρι συνταγή με μακαρόνια

2014-06-20
Ρόστο μοσχάρι συνταγή με μακαρόνια
  • Σερβίρεις : 6-8
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 20m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 60m
  • Έτοιμη σε : 1:20 h

Παρακάτω θα βρεις μια εξαιρετική σπεσιαλιτέ της Στερεάς Ελλάδας για να μαγειρέψεις το ρόστο μοσχάρι συνταγή με μακαρόνια όπως την περιγράφει η γιαγιά μου στο τετράδιο των συνταγών της. Σερβίρεις το φαγητό σαν το βασικό γεύμα της ημέρας σου, το συνοδεύεις με μια σαλατούλα εποχής και σου εύχομαι καλή σου απόλαυση!

Υλικά

  • 1 1/2 κιλό μοσχάρι
  • 1/2 ποτήρι λάδι
  • 2 κρεμμύδια
  • 2 - 3 σκελίδες σκόρδο
  • 3 - 4 καρότα μέτρια
  • 1/2 κιλό κόκκινες ντομάτες
  • σέλινο
  • αλάτι - πιπέρι
  • 1 ποτηράκι κρασί άσπρο αρετσίνωτο
  • 1/2 κιλό μακαρόνια (σπαγγέτο)
  • φυτίνη
  • τυρί τριμμένο

Διαδικασία

Βήμα 1

Πλένετε το κρέας, το σκουπίζετε, το αλατοπιπερώνετε, το τρυπάτε με μυτερό μαχαίρι και μπήγετε το σκόρδο.

Βήμα 2

Το δένετε με άσπρο σπάγκο σε στρογγυλό σχήμα και το τσιγαρίζετε με το λάδι στην κατσαρόλα να ροδίσει από όλες τις πλευρές.

Βήμα 3

Προσθέτετε και τα κρεμμύδια, κομμένα στα 4, να σωταριστούν στο λάδι και τα σβήνετε με το κρασί.

Βήμα 4

Στη συνέχεια προσθέτετε το σέλινο, τα καρότα κομμένα σε φέτες, τις ντομάτες κομμένες στα τέσσερα και το αλατοπίπερο.

Βήμα 5

Αφήνετε το φαγητό στη φωτιά να σιγοβράσει ώσπου να ψηθεί, προσέχοντας να μείνει με αρκετό ζουμί.

Βήμα 6

Όταν ψηθεί, βγάζετε το κρέας σε πιάτο και περνάτε από το μύλο όλα τα χορταρικά.

Βήμα 7

Ρίχνετε στο χυλό από τα χορταρικά το ζουμί από το κρέας, ώστε να γίνει μία σάλτσα πηχτή. Αν η σάλτσα είναι αραιή, την πυκνώνετε με 1 κουταλάκι αλεύρι που διαλύετε σε πολύ λίγο νερό.

Βήμα 8

Βράζετε τα μακαρόνια σε αλατισμένο νερό.

Βήμα 9

Τα σουρώνετε, τα ζεματάμε με καυτό βούτυρο, τα σερβίρετε σε πιατέλα και πασπαλίζετε με τριμμένο τυρί.

Βήμα 10

Κόβετε το κρέας φέτες, τις τακτοποιείτε και αυτές στην πιατέλα και περιχύνετε όλο το φαγητό με τη σάλτσα.

Βήμα 11

Το ρόστο μοσχάρι είναι έτοιμο και καλή σας απόλαυση.

Τύπος Συνταγής: ,
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή