Ρώσικα πιροσκί με πατάτα και μπέικον (της Αργυρώς)

2015-03-16
πιροσκι με πατατα και μπεικον
  • Σερβίρεις : 10-20
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 60m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 20m
  • Έτοιμη σε : 1:20 h

Μια υπέροχη συνταγή για να φτιάξετε ρώσικα πιροσκί με πατάτα και μπέικον (της Αργυρώς), ένα πολύ γευστικό σνακ με πλούσια γεύση που ετοιμάζεται εύκολα. Ιδανικά πρέπει να τα τηγανίσετε για να έχετε το γευστικό αποτέλεσμα που θέλετε αλλά μπορείτε να τα ψήσετε και στο φούρνο για να βγούν πιο ελαφριά και διαιτητικά. Καλή όρεξη!

Υλικά

  • 4 κούπες αλεύρι
  • 1 κούπα ελαιόλαδο
  • 1 μαγιά νωπή
  • Νερό
  • 1 κουτ.γλ. αλάτι
  • 1 κουτ.γλ. ζάχαρη
  • 10 φέτες μπέικον
  • Σκόρδο σε σκόνη
  • 4 πατάτες
  • 1 κρεμμύδι τριμμένο
  • Αλάτι-πιπέρι

Διαδικασία

Βήμα 1

Καθαρίζουμε και κόβουμε τις πατάτες στα τέσσερα και τις βράζουμε σε νερό με αλάτι και σκόρδο

Βήμα 2

Κόβουμε το μπέικον και σουρώνουμε τις πατάτες

Βήμα 3

Τις πολτοποιούμε και ανακατεύουμε με το μπέικον και το κρεμμύδι

Βήμα 4

Ρίχνουμε πιπέρι και αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει

Βήμα 5

Διαλύουμε τη μαγιά σε χλιαρό νερό με ζάχαρη

Βήμα 6

Ζυμώνουμε με το χέρι ή με ειδικό μίξερ το αλεύρι με το αλάτι, το ελαιόλαδο και τη μαγιά

Βήμα 7

Συμπληρώνουμε όσο νερό παίρνει μέχρι να έχουμε μια αφράτη ζύμη

Βήμα 8

Αφήνουμε να διπλασιαστεί σε όγκο

Βήμα 9

Ζυμώνουμε πάλι και χωρίζουμε σε μικρές μπάλες

Βήμα 10

Ανοίγουμε με τον πλάστη το καθένα και τα γεμίζουμε με μια κουταλιά γέμιση και τα κλείνουμε σε ρολό

Βήμα 11

Ζεσταίνουμε μπόλικο ελαιόλαδο στο τηγάνι και τα τηγανίζουμε και από τις δύο πλευρές

Βήμα 12

Τα ρώσικα πιροσκί με πατάτα και μπέικον είναι έτοιμα

 

Tips

  • Μπορείτε να προσθέσετε τα αλλαντικά της επιλογής σας
Τύπος Συνταγής: ,
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(4 / 5)

4 5 2
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

2 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή