Σάλπα τηγανιτή

2015-07-27
Σάλπα τηγανιτή
  • Σερβίρεις : 2
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 10m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 10m
  • Έτοιμη σε : 20m

Παρακάτω θα βρεις μια εξαιρετική και από τις πιο κλασικές συνταγές για ψάρι που θα σε οδηγήσουν να φτιάξεις την τηγανιτή σάλπα που είναι ένα νοστιμότατο φαγητό για τους καλοκαιρινούς μήνες. Η συνταγή είναι απλούστατη καθώς για να την φτιάξεις θα χρειαστείς ελάχιστα υλικά και αντί για σάλπα μπορείς να χρησιμοποιήσεις διαφόρων ειδών ψάρια αρκεί να είναι στο μέγεθος λίγο μεγαλύτερο της παλάμης, σαν τα μπαρμπουνάκια. Συνοδεύεις με μια σαλάτα και έχεις ένα υγιεινό, νόστιμο και παραδοσιακό Ελληνικό γεύμα έτοιμο για να το απολαύσεις.

Υλικά

  • 1 κιλό σάλπες
  • 1 φλιτζάνι αλεύρι
  • 2/3 φλιτζανιού ελαιόλαδο

Διαδικασία

Βήμα 1

Καθαρίζουμε τις σάλπες από λέπια και εντόσθια τις αφήνουμε σε τρεχούμενο νερό και τις στραγγίζουμε αφήνοντάς τες σε απορροφητικό χαρτί.

Βήμα 2

Αλατοπιπερώνουμε τα ψάρια, τα αλευρώνουμε και τα τηγανίζουμε σε μπόλικο καυτό λάδι για 4 λεπτά από κάθε πλευρά.

Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή