Σάλπες πλακί στο φούρνο ψητές

2015-08-07
Σάλπες πλακί στο φούρνο
  • Σερβίρεις : 2
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 15m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 45m
  • Έτοιμη σε : 60m

Τι πιο νόστιμο από ένα πιάτο με σάλπες πλακί στο φούρνο ιδίως τώρα που καλοκαίριασε. Ακολούθησε λοιπόν τη συνταγή με ψάρι που σου παρουσιάζω μέσα από την παρακατω σελίδα και φτιάξε σπιτικό υπέροχο πλακί χρησιμοποιώντας τα πιο αγνά και φρέσκα υλικά σου προκειμένου να απογειώσουν το γευστικό αποτέλεσμα του πιάτου σου. Λίγα φύλλα δάφνης και ψιλοκομμένος μαϊντανός είναι τα συστατικά που θα χαρίσουν τα υπέροχα αρώματά τους στο φαγητό σου ωστόσο εσύ μπορείς να χρησιμοποιήσεις τα δικά σου αγαπημένα αρωματικά κάνοντα κάποια μικρή παραλλαγή. Περιμένω με χαρά να μου στείλεις τα σχόλια και τις εντυπώσεις σου μέσα από τον ειδικά διαμορφωμένο χώρο που βρίσκεται στο κάτω μέρος της σελίδας.

Υλικά

  • 2 σάλπες
  • χυμό 1 λεμονιού
  • 1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 2 φύλλα δάφνης
  • 4 ντομάτες τριμμένες
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 1 φλιτζάνι νερό
  • αλατοπίπερο

Διαδικασία

Βήμα 1

Αφού αλατίσουμε καλά το ψάρι μας το τοποθετούμε σε ένα ταψί.

Βήμα 2

Γύρω γύρω προσθέτουμε τις ντομάτες τριμμένες μαζί με το σκόρδο, τα φύλλα δάφνης και τα κρεμμύδια κομμένα σε ροδέλες.

Βήμα 3

Ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά, αλατοπιπερώνουμε το φαγητό μας, ρίχνουμε το νερό μαζί με το ελαιόλαδο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς, σκεπασμένο με αλουμινόχαρτο για 30 λεπτά και άλλα 15 λεπτά ξεσκέπαστο.

Βήμα 4

Λίγο πριν βγάλουμε το φαγητό μας από το φούρνο πασπαλίζουμε με φρεσκοκομμένο μαϊντανό και περιχύνουμε με το χυμό λεμονιού.

Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή