Σαλάτα Καίσαρα με αντζούγιες και dressing σως βινεγκρέτ

2014-09-11
σαλατα Καισαρα με αντζουγιες
  • Σερβίρεις : 4
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 5m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 3m
  • Έτοιμη σε : 8m

Μια πολύ νόστιμη σαλάτα Καίσαρα με αντζούγιες και dressing σως βινεγκρέτ, ένα τέλειο πιάτο για να σερβίρεις και σαν συνοδευτικό αλλά και σαν κυρίως αφού είναι πολύ θρεπτικό και χορταστικό που θα σε κρατήσει χορτάτο τις μέρες που προσέχεις τη διατροφή σου. Ετοιμάζεται πολύ εύκολα και γρήγορα και είναι ιδανική λύση για μεσημεριανό στο γραφείο ή ένα γρήγορο βραδινό. Δοκίμασέ το οπωσδήποτε.

Υλικά

  • 5 αντζούγιες
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 2 κουτ.σούπας ξύδι
  • 1 κουτ.σούπας χυμός από λεμόνι
  • Μισή κούπα ελαιόλαδο
  • Αλάτι-πιπέρι
  • Μισό κόκκινο λάχανο κομμένο
  • Μισό μαρούλι κομμένο
  • 1/4 κούπας καβουρδισμένα αμύγδαλα
  • 1/3 κούπας τυρί ροκότα
  • Μισό λεμόνι
  • Ελαιόλαδο

Διαδικασία

Βήμα 1

Σε ένα μπλέντερ αναμειγνύουμε τις αντζούγιες με το σκόρδο μέχρι να πολτοποιηθούν

Βήμα 2

Προσθέτουμε το ξύδι, τον χυμό και το ελαιόλαδο

Βήμα 3

Αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε μια ωραία σως

Βήμα 4

Προθερμαίνουμε το γκριλ και ψήνουμε το λάχανο με λίγο ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι για 3 λεπτά

Βήμα 5

Το αφήνουμε να κρυώσει και το κόβουμε σε μικρά κομμάτια

Βήμα 6

Τα βάζουμε σε μπολ μαζί με το μαρούλι,τα αμύγδαλα, το τυρί και περιχύνουμε με τη σως

Βήμα 7

Η σαλάτα Καίσαρα με αντζούγιες και dressing σως βινεγκρέτ είναι έτοιμη

 

Tips

  • Μπορείς να βάλεις λιγότερη ή περισσότερη ποσότητα μαρουλιού ανάλογα με το γούστο σου
Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(3.7 / 5)

3.7 5 3
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

3 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή