Σαλάτα με άσπρα σπαράγγια και εστραγκόν

2015-02-01
ασπρα σπαραγγια σαλάτα
  • Σερβίρεις : 4
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 5m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 10m
  • Έτοιμη σε : 15m

Μια εντυπωσιακή συνταγή για να φτιάξετε σαλάτα με άσπρα σπαράγγια και εστραγκόν, ένα πολύ θρεπτικό πιάτο που είναι όμως και πολύ νόστιμο. Με αυτή τη συνταγή θα μπροέσετε να μαγειρέψετε τέλεια τα σπαράγγια αλλά και να φτιάξετε μια μοναδική σος που ταιριάζει πολύ στα συγκεκριμένα λαχανικά.

Υλικά

  • 1 μαραθόριζα ψιλοκομμένη
  • 400 γρ. άσπρα σπαράγγια (κορυφές)
  • 1/4 κούπας κουκουνάρι καβουρδισμένο
  • 1 κουτ. σούπας άνηθος
  • 6 κουτ.σούπας ελαιόλαδο
  • 3 κουτ.σούπας ξύδι από λευκό κρασί
  • 2 κουτ.σούπας ψιλοκομμένο εστραγκόν
  • 1 σκλ. σκόρδο τριμμένη
  • Αλάτι-πιπέρι

Διαδικασία

Βήμα 1

Καθαρίζουμε τα σπαράγγια έτσι ώστε να ξεφλουδίσουμε σιγά-σιγά το σκληρό εξωτερικό

Βήμα 2

Καθαρίζουμε τα σπαράγγια έτσι ώστε να ξεφλουδίσουμε σιγά0σιγά το σκληρό εξωτερικό

Βήμα 3

Σιγοβράζουμε για 5-8 λεπτά με σκεπασμένο καπάκι μέχρι να είναι μαλακά αλλά κριτσανιστά ακόμα

Βήμα 4

Τα σουρώνουμε και τα βάζουμε αμέσως σε παγωμένο νερό

Βήμα 5

Τα στραγγίζουμε και τα βάζουμε σε ένα μπολ μαζί με τη μαραθόριζα

Βήμα 6

Αναμειγνύουμε το ελαιόλαδο με το ξύδι, το εστραγκόν και το σκόρδο

Βήμα 7

Αλατοπιπερώνουμε και περιχύνουμε πάνω από τα σπαράγγια

Βήμα 8

Αλατοπιπερώνουμε και περιχύνουμε πάνω από τα σπαράγγια

Βήμα 9

Η σαλάτα με άσπρα σπαράγγια και εστραγκόν είναι έτοιμη

 

Tips

  • Βράστε τα σπαράγγια 5 λεπτά αν είναι λεπτά και 8 λεπτά αν είναι πιο χοντρά και πάντα ανάλογα με τις δικές σας προτιμήσεις
Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή