Σαλάτα ιδιαίτερη με αχλάδι και μηλόξυδο

2014-11-17
σαλατα με αχλαδι
  • Σερβίρεις : 4
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 10m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 0m
  • Έτοιμη σε : 10m

Μια πολύ ωραία σαλάτα ιδιαίτερη με αχλάδι και μηλόξυδο που είναι πολύ ελαφριά και πολύ νόστιμη! Είναι ιδανική για να τη σερβίρεις σαν ορεκτικό αλλά και συνοδευτικό σε εορταστικό τραπέζι ενώ θα μπορούσες να την προσφέρεις και στο οικογενειακό τραπέζι αν θέλεις να δοκιμάσεις κάτι διαφορετικό. Γίνεται με ελάχιστα υλικά ενώ το αποτέλεσμα είναι πάντα πολύ νόστιμο. Καλή επιτυχία!

Υλικά

  • 2 χούφτες φασολάκια έτοιμα και κομμένα
  • 1 αχλάδι κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 1/4 κούπας καβουρδισμένα καρύδια θρυμματισμένα ή ψιλοκομμένα
  • ¼ κούπας αποξεραμένα μούρα
  • 5 κουτ.σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κουτ.γλ. παπαρουνόσπορος
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
  • 1 κουτ.σούπας μηλόξυδο
  • 2 κουτ.σούπας χυμός λεμόνι
  • Μισό κουτ.γλ. μουστάρδα
  • 1 κουτ.γλ. νέκταρ αγάβης
  • Αλάτι

Διαδικασία

Βήμα 1

Αναμειγνύουμε το νέκταρ με τη μουστάρδα, το λεμόνι, το μηλόξυδο και το σκόρδο

Βήμα 2

Ρίχνουμε σιγά-σιγά το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε και ρίχνουμε και τον παπαρουνόσπορο

Βήμα 3

Βάζουμε σε μια σαλατιέρα ή σε πιάτο το αχλάδι με τα φασόλια

Βήμα 4

Ρίχνουμε τα μούρα από πάνω και περιχύνουμε με τη σάλτσα

Βήμα 5

Η σαλάτα ιδιαίτερη με αχλάδι και μηλόξυδο είναι έτοιμη

 

Tips

  • Μπορείς να προσθέσεις ή να αφαιρέσεις υλικά ανάλογα με τις προτιμήσεις σου!
Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή