Σαλάτα με βραστά αυγά που περίσσεψαν και μαρούλι

2015-04-13
Σαλάτα με βραστά αυγά και μαρούλι
  • Σερβίρεις : 2
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 20m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 0m
  • Έτοιμη σε : 20m

Το Πάσχα πέρασε και τα περισσότερα αυγά σου έμειναν. Για να μην πετάξεις τα βραστά αυγά που ήδη έχεις, σου δίνουμε την πιο γευστική λύση. Μπορείς να κάνεις πάρα πολύ εύκολα μια σαλάτα με βραστά αυγά που περίσσεψαν και μαρούλι από πράγματα που ήδη έχεις μέσα στο ψυγείο σου. Η συνταγή αυτή αφορά κυρίως μια πρόταση με το τι θα κάνεις τα Πασχαλινά αυγά που έμειναν και δεν καταναλώθηκαν και μια εύκολη αρχική πρόταση είναι να φτιάξεις αυτή τη σαλατούλα. Προφανώς και η σαλάτα αυτή φτιάχνεται και με κανονικά αυγά που απλά χρειάζονται να τα βράσεις αρκετά ώστε να μην είναι μελάτα αλλά πιχτά και να ακολουθήσεις τα υπόλοιπα βήματα της συνταγής. Καλή όρεξη.

Υλικά

  • 4 αυγά βραστά
  • 6 ντοματίνια
  • 3 ραπανάκια σε ροδέλες
  • 200γρ. μαρούλι
  • 250γρ. καλαμπόκι
  • 1 πιπεριά Φλωρίνης

Διαδικασία

Βήμα 1

Ξεφλουδίζεις τα βραστά αυγά και τα κόβεις σε φέτες.

Βήμα 2

Κόβεις τα ντοματίνια στην μέση.

Βήμα 3

Στραγγίζεις το καλαμπόκι σε ένα σουρωτήρι.

Βήμα 4

Πλένεις καλά το μαρούλι και το τοποθετείς σε ένα μεγάλο μπώλ μαζί με τα αυγά, τα ντοματίνια και το καλαμπόκι.

Βήμα 5

Προσθέτεις τα ραπανάκια και την πιπεριά.

Βήμα 6

Ανακατεύεις καλά και προσθέτεις dressing της αρεσκείας σου.

Βήμα 7

Σου προτείνουμε να κάνεις ένα Dressing από μουστάρδα, ξύδι, αλάτι, πιπέρι και λάδι και η σαλάτα με τα βραστά αυγά και το μαρούλι θα είναι έτοιμη για σερβίρισμα.

Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή