Σαλάτα με σουρίμι από καβούρι της θάλασσας

2014-12-15
σαλατα με καβουρι
  • Σερβίρεις : 4-6
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 5m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 0m
  • Έτοιμη σε : 5m

Μια πολύ νόστιμη συνταγή για να φτιάξεις σαλάτα με σουρίμι από καβούρι της θάλασσας, ένα νόστιμο ορεκτικό που μπορείς να σερβίρεις σαν ορεκτικό, σαν σαλάτα αλλά και σαν συνοδευτικό σε πιάτα με θαλασσινά. Γίνεται με λίγα υλικά και χωρίς καθόλου κόπο στην κουζίνα. Είναι ιδανικό και για μπουφέδες με θαλασσινά αλλά και για πιο επίσημες περιστάσεις. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις κρέας καβουριού αν σου έχει μείνει από προηγούμενο πιάτο αλλά και σουρίμι. Καλή επιτυχία!

Υλικά

  • 1/4 κούπας μαγιονέζα light
  • 2 κουτ.σούπας γάλα χωρίς λιπαρά
  • 2 κουτ.σούπας γιαούρτι
  • 240 γρ. σουρίμι καβουριού κομμένο σε μπουκιές
  • 2 κουτ.σούπας φρέσκο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 κουτ.σούπας κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 κουτ.σούπας άνηθος ψιλοκομμένος
  • 2 κουτ.σούπας μαϊντανός ψιλοκομμένος

Διαδικασία

Βήμα 1

Αναμειγνύουμε τη μαγιονέζα με το γάλα και το γιαούρτι

Βήμα 2

Βάζουμε σε ένα μπολ και προσθέτουμε το σουρίμι, τα κρεμμύδια, τον άνηθο και τον μαϊντανό

Βήμα 3

Ανακατεύουμε και αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 6 ώρες πριν σερβίρουμε

Βήμα 4

Η σαλάτα με σουρίμι από καβούρι της θάλασσας είναι έτοιμη

 

Tips

  • Μπορείς να το φτιάξεις και με σουρίμι και με κρέας από καβούρι που μπορεί να έχει μείνει από προηγούμενη μέρα!
  • Διατηρείται στο ψυγείο
Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή