Σαλάτα με κόκκινες πιπεριές, ντομάτα και τυριά

2014-05-07
Σαλάτα με κόκκινες πιπεριές
  • Σερβίρεις : 4-6
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 10m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 40m
  • Έτοιμη σε : 50m

Μια πολύ νόστιμη και γευστική παραδοσιακή Ηπειρώτικη συνταγή για να μαγειρέψεις σαλάτα με κόκκινες πιπεριές, ντομάτα και τυρία σου παρουσιάζω παρακάτω ακριβώς όπως την περιγράφει η γιαγιά μου στο τετράδιο συνταγών της. Δοκίμασε να την φτιάξεις και στείλε μου τις εντυπώσεις σου.

Υλικά

  • 1 κιλό κόκκινες πιπεριές
  • 4 - 6 ντομάτες
  • 1 κουταλιά σούπας ζάχαρη
  • 2 κουταλιές σούπας ξύδι
  • αλάτι, πιπέρι
  • 1/4 του κιλού τυρί σκληρό
  • 1/2 φλιτζ. λάδι
  • λίγη καυτερή πιπεριά

Διαδικασία

Βήμα 1

Ψήνουμε τις πιπεριές και αφαιρούμε τις πέτσες και το σπόρο.

Βήμα 2

Πλένουμε και ξεφλουδίζουμε τις ντομάτες, τις κόβουμε κομμάτια και τις βάζουμε να βράσουν με μία κουταλιά ζάχαρη, 2 κουταλιές σούπας ξύδι, πιπέρι, αλάτι και το μισό φλιτζάνι λάδι.

Βήμα 3

Αφού βράσουν, προσθέτουμε και τις πιπεριές, κομμένες σε μακρόστενες λωρίδες και το τυρί, κομμένο σε χοντρά κομμάτια.

Βήμα 4

Όταν αρχίσει το τυρί να λιώνει, κατεβάζουμε από τη φωτιά. Αν θέλουμε, προσθέτουμε και λίγη καυτερή πιπεριά, για μεγαλύτερη νοστιμιά.

Βήμα 5

Βάζουμε τη σαλάτα με κόκκινες πιπεριές στη σαλατιέρα και τη σερβίρουμε κρύα.

Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή