Σαλάτα με ρέγγα, πατάτες και πατζάρι

2014-05-06
Σαλάτα με ρέγγα, πατάτες και πατζάρι
  • Σερβίρεις : 2-4
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 20m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 0m
  • Έτοιμη σε : 20m

Μια πάρα πολύ νόστιμη και διαφορετική, υγιεινή και παραδοσιακή σπεσιαλιτέ της Βέροιας, για να μαγειρέψεις σαλάτα με ρέγγα, πατάτες και πατζάρια όπως την περιγράφει η γιαγιά μου στο τετράδιο συνταγών της, θα βρεις παρακάτω. Δοκίμασε την και στείλε μου τις εντυπώσεις σου.

Υλικά

  • 1 ρέγγα
  • 3 αγγουράκια τουρσί
  • 2 πατάτες
  • 1 παντζάρι
  • μία χούφτα μαύρες και πράσινες ελιές
  • λίγη μουστάρδα
  • 1 λεμόνι
  • 1 κουταλιά σούπας ροκφόρ λιωμένο
  • αλάτι
  • λάδι
  • πιπέρι

Διαδικασία

Βήμα 1

Καθαρίζουμε τη ρέγγα.

Βήμα 2

Βγάζουμε τα κόκαλα και τη ραχοκοκαλιά και κόβουμε τα ψαχνά κομμάτια μέσα στη σαλατιέρα.

Βήμα 3

Προσθέτουμε 3 αγγουράκια τουρσί ψιλοκομμένα, τις πατάτες βρασμένες και ψιλοκομμένες, το παντζάρι ωμό, κομμένο κομματάκια και τις μαύρες και πράσινες ελιές.

Βήμα 4

Όλα αυτά τα ανακατεύουμε, ρίχνουμε λίγη μουστάρδα, το χυμό από το λεμόνι, λάδι ανάλογο, αλάτι, πιπέρι και το ροκφόρ λιωμένο με το πιρούνι.

Βήμα 5

Η σαλάτα με ρέγγα είναι έτοιμη και συνοδεύει ψάρι ή κρέας.

Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή