Σαλάτα με ραπανάκια, ρόκα και παρμεζάνα

2014-12-04
σαλατα με ραπανακια
  • Σερβίρεις : 4-6
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 10m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 0m
  • Έτοιμη σε : 10m

Μια πολύ καλή συνταγή για να φτιάξεις σαλάτα με ραπανάκια, ρόκα και παρμεζάνα, ένα τέλειο πιάτο που μπορείς να σερβίρεις ως ορεκτικό, σαλάτα και συνδοευτικό. Είναι ένα πολύ ελαφρύ αλλά χορταστικό πιάτο, ιδανικό για τις περιόδους που προσέχεις τη διατροφή σου ή θες να χάσεις κιλά. Γίνεται πολύ εύκολα και με ελάχιστα υλικά. Δοκίμασέ την οπωσδήποτε!

Υλικά

  • Μισό κιλό ραπανάκια πλυμένα και κομμένα σε μπουκιές
  • Βασιλικός φρέσκος
  • Αλάτι
  • 1/4 κούπας παρμεζάνα κομμένη σε φλούδες
  • 2 κουτ.σούπας χυμός από λεμόνι
  • 3 κουτ.σούπας ελαιόλαδο
  • 2 φύλλα ρόκα ψιλοκομμένη

Διαδικασία

Βήμα 1

Σε ένα μπολ βάζουμε τα ραπανάκια, το βασιλικό, αλάτι

Βήμα 2

Προσθέτουμε τη παρμεζάνα και ανακατεύουμε καλά μέχρι να λιώσουμε κάπως το τυρί

Βήμα 3

Προσθέτουμε λεμόνι, ελαιόλαδο και ανακατεύουμε

Βήμα 4

Η σαλάτα με ραπανάκια, ρόκα και παρμεζάνα είναι έτοιμη

 

Tips

  • Ετοίμασέ την λίγο πριν τη σερβίρεις. Διαφορετικά σκέπασέ την με μεμβράνη και διατήρησέ την στο ψυγείο
Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή