Σαλάτα με ρεβύθια, πλιγούρι ή κινόα και φέτα (της Αργυρώς)

2015-01-15
σαλατα με κινοα
  • Σερβίρεις : 6
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 5m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 15m
  • Έτοιμη σε : 20m

Μια πολύ νόστιμη συνταγή για να φτιάξετε σαλάτα με ρεβύθια, πλιγούρι ή κινόα και φέτα (της Αργυρώς), ένα πολύ υγιεινό πιάτο που μπορείτε να το σερβίρεται είτε ως σαλάτα, ορεκτικό και συνοδευτικό, αλλά και ως κυρίως πιάτο το μεσημέρι ή το βράδυ. Γίνεται με λίγα υλικά που συνδυάζονται τέλεια μεταξύ τους σε ένα χορταστικό και εντυπωσιακό αποτέλεσμα. Δοκιμάστε την!

Υλικά

  • 1 κούπα κινόα πλυμένη ή πλιγούρι
  • 2 κούπες νερό
  • 2 κουτ.σούπας ελαιόλαδο
  • 3 κουτ.σούπας χυμός λεμόνι
  • Μισό κουτ.γλ. ρίγανη
  • Μισό κουτ.γλ. βασιλικό
  • 1 σκελ. σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 2 φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 1 κονσέρβα ρεβίθια ή μισό κιλό ρεβίθια βρασμένα
  • 20 ντοματίνια κομμένα στη μέση
  • 1 κούπα θρυμματισμένη φέτα
  • 1 αβοκάντο κομμένο σε κυβάκια
  • 1 χούφτα μαιντανός ψιλοκομμένος
  • Πιπέρι

Διαδικασία

Βήμα 1

Σε ένα μικρό κατσαρολάκι βάζουμε νερό και κινόα και βράζουμε

Βήμα 2

Όταν αρχίσει να βράζει μειώνουμε τη θερμοκρασία στο ελάχιστο και καλύπτουμε με το καπάκι

Βήμα 3

Αφήνουμε για ένα τέταρτο

Βήμα 4

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το ελαιόλαδο, τον χυμό, τη ρίγανη, το βασιλικό και το σκόρδο

Βήμα 5

Βάζουμε την κινόα σε μια σαλατιέρα και περιχύνουμε με τη σος

Βήμα 6

Προσθέτουμε το αβοκάντο, τη φέτα, τον μαιντανό, πιπέρι, τα ντοματίνια, τα ρεβύθια και τα κρεμμύδια και ανακατεύουμε

Βήμα 7

Η σαλάτα με ρεβύθια, πλιγούρι ή κινόα και φέτα (της Αργυρώς) είναι έτοιμη

 

Tips

  • Μπορείτε να προσθέσετε κόλιανδρο ή κάποιο άλλο μυρωδικό της αρεσκείας σας
Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή