Σαλάτα με φρέσκα φασολάκια, αγγούρι και ντομάτα

2014-05-01
Σαλάτα με φασολάκια
  • Σερβίρεις : 4-6
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 30m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 30m
  • Έτοιμη σε : 60m

Μια παλιά παραδοσιακή πατρινή συνταγή που την έφτιαχναν οι αγρότες σου παρουσιάζω παρακάτω ακριβώς όπως την είχε σημειώσει η γιαγιά μου στο τετράδιο συνταγών της για να φτιάξεις σαλάτα με φρέσκα φασολάκια, αγγούρι και ντομάτα και να μου στείλεις τις εντυπώσεις σου και τις παραλλαγές που χρησιμοποίησες.

Υλικά

  • μισό κιλό φασολάκια
  • μισό κιλό κρέας βραστό
  • 4 αυγά βραστά
  • 1 αγγουράκι
  • 1 μαρούλι
  • 3 ντομάτες
  • μισό φλιτζάνι τσαγιού λάδι
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • αλάτι, πιπέρι
  • ξύδι

Διαδικασία

Βήμα 1

Καθαρίζουμε τα φασολάκια, κόβουμε τις μύτες και τις κλωστές, τα πλένουμε και τα βράζουμε με λίγο αλάτι.

Βήμα 2

Τα στραγγίζουμε στο τρυπητό και τα αφήνουμε να κρυώσουν.

Βήμα 3

Κόβουμε το κρέας μικρά κομμάτια.

Βήμα 4

Κόβουμε επίσης τα αυγά φέτες, εκτός από τους δυο κρόκους, τους οποίους κρατάμε για να τους χρησιμοποιήσουμε αργότερα.

Βήμα 5

Καθαρίζουμε το αγγουράκι και το κόβουμε φέτες στρογγυλές.

Βήμα 6

Πλένουμε τις ντομάτες και κόβουμε τις δυο σε τέταρτα.

Βήμα 7

Πλένουμε καλά το μαρούλι και το κόβουμε κομμάτια.

Βήμα 8

Καθαρίζουμε το κρεμμύδι, το κόβουμε φέτες και ύστερα το χωρίζουμε σε δαχτυλίδια.

Βήμα 9

Όλα αυτά τα υλικά τα βάζουμε στη σαλατιέρα και τα ανακατεύουμε.

Βήμα 10

Καθαρίζουμε το σκόρδο και το λιώνουμε, προσθέτουμε την ντομάτα περασμένη από το τρυπητό, τους κρόκους που κρατήσαμε, λίγο λίγο το λάδι, ξύδι, αλάτι, πιπέρι και τα ανακατεύουμε, ώσπου να γίνει μία σάλτσα πηχτή, με την οποία περιχύνουμε τα σαλατικά μέσα στη σαλατιέρα.

Βήμα 11

Η σαλάτα με φασολάκια είναι έτοιμη να την απολαύσουμε.

Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή