Σαλάτα νησιώτικη με αντίδια και χρωματιστές πιπεριές

2014-05-10
Σαλάτα νησιώτικη και πολύχρωμη
  • Σερβίρεις : 4-6
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 20m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 40m
  • Έτοιμη σε : 60m

Μια πάρα πολύ νόστιμη, γευστική, πλούσια και παραδοσιακή συνταγή για να φτιάξεις την σαλάτα νησιώτικη με αντίδια και χρωματιστές πιπεριές σου παρουσιάζω παρακάτω, ακριβώς όπως την περιγράφει η γιαγιά μου στο τετράδιο των συνταγών της. Δοκίμασε την και στείλε μου τις εντυπώσεις και τα σχόλια σου καθώς και οποιαδήποτε παραλλαγή δοκίμασες.

Υλικά

  • 250 γραμ. αντίδια
  • μισό κιλό λάχανο
  • 250 γραμ. καρότα
  • 1 μελιτζάνα
  • 2 αυγά
  • 2 κόκκινες πιπεριές, 2 πράσινες
  • μία κουταλιά της σούπας γεμάτη μουστάρδα
  • ξύδι
  • αλάτι, πιπέρι
  • 4 κρεμμυδάκια
  • 1/2 κιλό γαρίδες μικρές
  • λάδι

Διαδικασία

Βήμα 1

Πλένουμε καλά, καθαρίζουμε και κόβουμε όλα τα χορταρικά πολύ ψιλά στο μάρμαρο ή σε μηχανή.

Βήμα 2

Έχουμε ψήσει τη μελιτζάνα στο φούρνο και αφού την καθαρίσουμε, την κόβουμε και την ανακατεύουμε με όλα τα λαχανικά.

Βήμα 3

Ρίχνουμε ξυδί, πιπέρι, αλάτι και τα αφήνουμε στη λεκάνη ένα τέταρτο της ώρας.

Βήμα 4

Βράζουμε τις γαρίδες και τις ξεφλουδίζουμε, καθώς και τα αυγά και τα κόβουμε φέτες.

Βήμα 5

Κόβουμε και τα κρεμμυδάκια σε φέτες, ανοιγμένες σε δαχτυλιδάκια.

Βήμα 6

Αφού χύσουμε τα υγρά που έβγαλαν τα λαχανικά, ανακατεύουμε μαζί τους τη μουστάρδα, προσθέτουμε κατόπιν τα αυγά και τις γαρίδες, ξαναανακατεύουμε όλα μαζί και τα βάζουμε σε σαλατιέρα.

Βήμα 7

Γαρνίρουμε τη σαλάτα με τα κρεμμυδάκια (σε δαχτυλιδάκια), λίγο καρότο, λίγες γαρίδες και κομματάκια αυγού, που έχουμε κρατήσει ιδιαιτέρως.

Βήμα 8

Την περιχύνουμε με αρκετό και καλό λάδι και την τοποθετούμε στο ψυγείο.

Βήμα 9

Η σαλάτα νησιώτικη με αντίδια και χρωματιστές πιπεριές είναι έτοιμη να την απολαύσουμε.

Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή