Σαλάτα σίζαρ από την Αργυρώ

2014-04-21
Σαλατα σιζαρ της αργυρως
  • Σερβίρεις : 4
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 10m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 10m
  • Έτοιμη σε : 20m

Μια εύκολη και πεντανόστιμη συνταγή, η σαλάτα σίζαρ από την Αργυρώ μπορεί να συνοδεύσει το κυρίως πιάτο αλλά και να το αντικαταστήσει σε περιόδους δίαιτας!

Υλικά

  • Μισή γαλλική μπαγκέτα κομμένη σε μικρές φέτες
  • 1 κούπα ελαιόλαδο
  • 600 γρ. φιλέτο στήθος κοτόπουλο ψημένο
  • 1 μαρούλι κομμένο
  • 6 φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 3 σκελίδες σκόρδου πολτοποιημένες
  • 2 κουτ.σούπας μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • Μισή κούπα παρμεζάνα τριμμένη ή ψιλοκομμένη
  • 1 αυγό
  • 2 κουτ.σούπας χυμό λεμονιού
  • 1 κουτ.σούπας μουστάρδα

Διαδικασία

Βήμα 1

Σε ένα μούλτι ανακατεύουμε το αυγό, 1 σκελίδα σκόρδο, τη μουστάρδα και το λεμόνι

Βήμα 2

Προσθέτουμε σιγά-σιγά και μισή κούπα ελαιόλαδο και ανακατεύουμε

Βήμα 3

Ανακατεύουμε το υπόλοιπο λάδι με το υπόλοιπο σκόρδο και βουτάμε μέσα το ψωμί

Βήμα 4

Βάζουμε σε ταψί και ψήνουμε στους 180 για 10 λεπτά

Βήμα 5

Βάζουμε όλα τα υλικά της σαλάτας σε ένα μπολ μαζί με τα κρουτόν

Βήμα 6

Περιχύνουμε με το ντρέσινγκ

Βήμα 7

Η σαλάτα σίζαρ Αργυρώ είναι έτοιμη!

 

Tips

  • Μπορείς να χρησιμοποιήσεις και αντζούγιες στο ντρέσινγκ!
Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή