Σαλιγκάρια εστραγκόν

2014-05-08
σαλιγκαρια εστραγκον
  • Σερβίρεις : 2
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 20m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 30m
  • Έτοιμη σε : 50m

Μια ονειρεμένη συνταγή για ένα ρομαντικό δείπνο ή για ένα μπουφέ, τα σαλιγκάρια εστραγκόν σίγουρα θα εντυπωσιάσουν!

Υλικά

  • 30 σαλιγκάρια
  • 10 γρ. φρέσκο εστραγκόν
  • 3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  • Μισό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 κουτ.σούπας μαϊντανό
  • 1 κουτ.σούπας άνηθο
  • 2 κουτ.σούπας ούζο
  • Αλάτι-πιπέρι
  • 3/4 κούπας βούτυρο ανάλατο
  • 2 κουτ.σούπας βούτυρο
  • Λίγο σχινόπρασο
  • 1/4 κούπας λευκό κρασί

Διαδικασία

Βήμα 1

Πλένουμε καλά το κέλυφος των σαλιγκαριών

Βήμα 2

Τα βράζουμε για 10 λεπτά και τα στραγγίζουμε

Βήμα 3

Χρησιμοποιούμε όσα βγήκαν από το κέλυφος και τα άλλα τα πετάμε

Βήμα 4

Ξεχωρίζουμε το εσωτερικό από το κέλυφος

Βήμα 5

Ζεσταίνουμε τις 2 κουταλιές βούτυρο σε ένα τηγάνι

Βήμα 6

Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και προσθέτουμε το εσωτερικό των σαλιγκαριών

Βήμα 7

Ανακατεύουμε και σβήνουμε με κρασί

Βήμα 8

Όταν σωθούν τα υγρά αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά

Βήμα 9

Γεμίζουμε τα κέλυφη με το εσωτερικό τους και το κρεμμύδι με το βούτυρο

Βήμα 10

Τα ψήνουμε για 10 λεπτά σε μέτρια θεμροκρασία

Βήμα 11

Όταν τα βγάλουμε ρίχνουμε κατευθείαν πάνω τους το ούζο

Βήμα 12

Αναμειγνύουμε σε ένα μπολ όλα τα υπόλοιπα υλικά

Βήμα 13

Το αφήνουμε στο ψυγείο να κρυώσει

Βήμα 14

Σερβίρουμε το μείγμα από το βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου μαζί με τα σαλιγκάρια

Βήμα 15

Τα σαλιγκάρια εστραγκόν είναι έτοιμα!

 

Tips

  • Γέμισε τα σαλιγκάρια με τη γέμιση για ένα πιο εντυπωσιακό πιάτο!
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή