Σαλιγκάρια με βούτυρο και σκόρδο

2014-05-09
σαλιγκαρια με βουτυρο και σκορδο
  • Σερβίρεις : 2
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 20m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 30m
  • Έτοιμη σε : 50m

Μια υπέροχη συνταγή για σαλιγκάρια με βούτυρο και σκόρδο που μπορείς να προσφέρεις ως ορεκτικό! Δοκίμασέ την!

Υλικά

  • 25 σαλιγκάρια
  • 1 κούπα βούτυρο
  • 2 σκελίδες σκόρδου πολτοποιημένες
  • 1 κουταλιά μαϊντανός
  • Αλάτι-πιπέρι
  • 1 σφηνοπότηρο λευκό κρασί

Διαδικασία

Βήμα 1

Από την προηγούμενη μέρα (ή μέρες) βάζουμε τα σαλιγκάρια σε ένα μπολ με αλεύρι που αλλάζουμε κάθε μέρα

Βήμα 2

Πλένουμε τα σαλιγκάρια καλά και τα βράζουμε

Βήμα 3

Πετάμε το νερό, τα σπάμε στο κέλυφος και τα ξαναβράζουμε

Βήμα 4

Ζεσταίνουμε το βούτυρο σε ένα τηγάνι

Βήμα 5

Τσιγαρίζουμε το σκόρδο για 1-2 λεπτά και προσθέτουμε τον μαϊντανό

Βήμα 6

Σβήνουμε με κρασί και αλατοπιπερώνουμε

Βήμα 7

Περιχύνουμε το μείγμα στα σαλιγκάρια

Βήμα 8

Τα σαλιγκάρια με βούτυρο και σκόρδο είναι έτοιμα!

 

Tips

  • Μπορείς να προσθέσεις λίγο άνηθο!
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 3
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

3 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή