Σαλιγκάρια με σάλτσα σκόρδου

2014-05-13
Σαλιγκαρια με σαλτσα σκορδου
  • Σερβίρεις : 6
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 30m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 3:10 h
  • Έτοιμη σε : 3:40 h

Μια μοναδική συνταγή για σαλιγκάρια με σάλτσα σκόρδου που προσφέρεται ως ορεκτικό ή μεζές! Θα εντυπωσιάσει!

Υλικά

  • 50 σαλιγκάρια
  • 1 κουτ.σούπας αλεύρι
  • Μισή κούπα ξίδι
  • 1 κούπα λευκό κρασί
  • 2 μικρά κρεμμύδια (εσαλότ) ψιλοκομμένα
  • 1 σέλερυ ψιλοκομμένο
  • 1 καρότο ψιλοκομμένο
  • 1 κούπα γεμάτη βούτυρο
  • 1 σκελίδα σκόρδο πολτοποιημένη
  • 2 κουτ.σούπας μαϊντανό
  • Αλάτι-πιπέρι

Διαδικασία

Βήμα 1

Χτυπάμε το βούτυρο με το σκόρδο, το 1 κρεμμύδι και 1 κουταλιά μαιντανό

Βήμα 2

Αφήνουμε σε ένα μπολ στο ψυγείο (ιδανικά από την προηγούμενη μέρα)

Βήμα 3

Αφήνουμε για τουλάχιστον μισή ώρα τα σαλιγκάρια σε μια λεκάνη με νερό, ξίδι, αλάτι και ελάχιστο αλεύρι

Βήμα 4

Τα ξεπλένουμε με μπόλικο κρύο νερό εξωτερικά και πετάμε όσα δεν έχουν βγει από το κέλυφος

Βήμα 5

Τα βράζουμε σε μια κατσαρόλα με νερό για 10 λεπτά και τα στραγγίζουμε

Βήμα 6

Βγάζουμε το εσωτερικό των σαλιγκαριών και κρατάμε τα κελύφη

Βήμα 7

Βράζουμε τα λαχανικά και το μαϊντανό και το κρεμμύδι με δύο κούπες νερό και κρασί και προσθέτουμε τα σαλιγκάρια

Βήμα 8

Σιγοβράζουμε για 3 ώρες και σε μια άλλη κατσαρόλα βράζουμε τα κελύφη για μισή ώρα

Βήμα 9

Βάζουμε στα κελύφη λίγο από το μείγμα του βουτύρου και λίγο από τα σαλιγκάρια και τα γεμίζουμε

Βήμα 10

Τα σαλιγκάρια με σάλτσα σκόρδου είναι έτοιμα!

 

Tips

  • Πλύνε τα κελύφη καλά από εξωτερικές βρωμιές αλλά και τις μεμβράνες στο εσωτερικό!
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή