Σαλιγκάρια μπουρμπουριστά

2014-05-12
σαλιγκαρια μπουρμπουριστα
  • Σερβίρεις : 6
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 30m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 25m
  • Έτοιμη σε : 55m

Μια υπέροχη συνταγή για σαλιγκάρια μπουρμπουριστά όπως τα μαγειρεύουν στην Κρήτη. Είναι πολύ εύκολη, δοκίμασέ τη!

Υλικά

  • 1 κιλό σαλιγκάρια
  • 1 κούπα αλεύρι
  • Μισή κούπα ξίδι από κόκκινο κρασί
  • Μισή κούπα ελαιόλαδο
  • Δενδρολίβανο
  • Μισή κούπα κόκκινο κρασί
  • Αλάτι-πιπέρι

Διαδικασία

Βήμα 1

Βάζουμε τα σαλιγκάρια σε μια λεκανίτσα με νερό για τουλάχιστον μισή ώρα

Βήμα 2

Καθαρίζουμε το εξωτερικό τους και πετάμε όσα δεν έχουν βγει από το κέλυφος

Βήμα 3

Γεμίζουμε μια κατσαρόλα με νερό μέχρι τη μέση και βράζουμε τα σαλιγκάρια με αλάτι

Βήμα 4

Μόλις πάρει βράση ρίχνουμε το ξύδι και αφήνουμε για ακόμα 10 λεπτά

Βήμα 5

Τα στραγγίζουμε και τα ξεπλένουμε με κρύο νερό

Βήμα 6

Ζεσταίνουμε ελαιόλαδο και αλευρώνουμε τα σαλιγκάρια

Βήμα 7

Τα βάζουμε στο λάδι με το άνοιγμα προς τα κάτω για περίπου 5 λεπτά

Βήμα 8

Τα αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε δενδρολίβανο και τα σβήνουμε με κρασί

Βήμα 9

Αφήνουμε για 5 λεπτά και αποσύρουμε από τη φωτιά

Βήμα 10

Τα σαλιγκάρια μπουρμπουριστά είναι έτοιμα!

 

Tips

  • Ρίξε λίγο αλάτι στα σαλιγκάρια και πριν τα αλευρώσεις για να γίνουν πιο νόστιμα!
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 2
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

2 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή