Σαραγλί γλυκό Πολίτικο τέλειο εύκολο με σιρόπι της γιαγιάς

2015-05-29
Σαραγλί γλυκό Πολίτικο τέλειο εύκολο με σιρόπι της γιαγιάς
  • Σερβίρεις : 12
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 45m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 45m
  • Έτοιμη σε : 1:30 h

Μια Μικρασιάτικη σπεσιαλιτέ για σαραγλί γλυκό Πολίτικο τέλειο εύκολο με σιρόπι της γιαγιάς μου από την Σμύρνη θα βρεις παρακάτω. Πρόκειται για μια συγκλονιστική συνταγή, ελαφρώς διαφορετική από τις γνωστές προτάσεις για σαργαλί που θα βρεις και στον ιστότοπο μας. Η συνταγή είναι Πολίτικη και σιροπιαστή, έχει βάση τη φρυγανιά και εκτός των συνηθισμένων υλικών θα βρεις και το γαρύφαλλο το οποίο αλλοιώνει την γνωστή γεύση και παράγει ένα νοστιμότατο γευστικό αποτέλεσμα το οποίο σου συνιστώ να γευτείς μαγειρεύοντας αυτή τη συνταγή. Είμαι στη διάθεση σου για οτιδήποτε θέλεις να με ρωτήσεις στον χώρο που βρίσκεται κάτω από το τέλος της περιγραφής της συνταγής.

Υλικά

  • 1 κιλό αλεύρι σκληρό
  • λίγο αλάτι
  • 200 γραμ. λάδι
  • 1 πιατάκι του καφέ ζάχαρη
  • μισό κιλό καρύδια τριμμένα
  • 1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
  • μισό κουταλάκι γλυκού γαρύφαλλα τριμμένα
  • λίγη φρυγανιά
  • Για το σιρόπι:
  • 1 ποτήρι μέλι
  • 1/4 ζάχαρη
  • λίγα γαρύφαλλα ολόκληρα
  • 1 κουτάλι χυμός λεμονιού

Διαδικασία

Βήμα 1

Κρισαρίζουμε το αλεύρι, προσθέτουμε νερό όσο πάρει και λίγο αλάτι και ζυμώνουμε να γίνει μία ζύμη μαλακιά, που την αφήνουμε να σταθεί λίγη ώρα.

Βήμα 2

Ανακατεύουμε τα καρύδια με τη ζάχαρη, την κανέλα, τη φρυγανιά και τη σκόνη γαρύφαλλο.

Βήμα 3

Ανοίγουμε 10 φύλλα ψιλά.

Βήμα 4

Αλείφουμε ένα φύλλο με λάδι, σκορπίζουμε πάνω του το 1/10 από το μίγμα καρυδιού, τυλίγουμε το φύλλο σε ρολό πάχους 3 εκατ. καικατόπιν το κουλουριάζουμε κυκλικά σε σχήμα σαλιγκαριού και το τοποθετούμε στη μέση του ταψιού.

Βήμα 5

Το 2ο φύλλο γίνεται κατό τον ίδιο τρόπο και το τοποθετούμε γύρω από τον 1ο σαλίγκαρο.

Βήμα 6

Συνεχίζουμε έτσι, ώσπου να γεμίσει το ταψί.

Βήμα 7

Ψήνουμε σε 180-200 βαθμούς, περίπου 45 λεπτά της ώρας.

Βήμα 8

Βράζουμε το σιρόπι για 8 λεπτά και το περιχύνουμε βραστό στο κρύο σαραγλί.

Βήμα 9

Πασπαλίζουμε με καρύδια και κανέλα που κρατήσαμε και το κόβουμε κομμάτια.

Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 2
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

2 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή