Σαρδέλες λαδορίγανη στο φούρνο με αλάτι

2014-09-07
σαρδέλες λαδοριγανη στο φουρνο
  • Σερβίρεις : 6
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 15m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 20m
  • Έτοιμη σε : 35m

Μια πολύ νόστιμη συνταγή για να φτιάξεις σαρδέλες λαδορίγανη στο φούρνο με αλάτι, ένα πιάτο που σερβίρεται ως ορεκτικό και μεζές. Η συνταγή είναι πολύ εύκολη και γίνεται με απλά και εύκολα υλικά που όλοι έχουμε στην κουζίνα μας. Μπορείς να προσθέσεις επιπλέον υλικά της επιλογής σου για να δώσεις μια πιο πλούσια γεύση στο πιάτο.

Υλικά

  • 800 γρ. σαρδέλες φρέσκιες καθαρισμένες και φιλεταρισμένες
  • Ελαιόλαδο
  • Αλάτι-πιπέρι
  • 1 κουτ.γλ. ρίγανη
  • 1 κουτ.σούπας θυμάρι
  • 5 σκελίδες σκόρδο τριμμένες
  • Χυμός από 1 λεμόνι

Διαδικασία

Βήμα 1

Κόβουμε τα κεφάλια από τις σαρδέλες και βγάζουμε την ουρά

Βήμα 2

Τις πλένουμε και τις βάζουμε σε ένα ξύλο κοπής

Βήμα 3

Τις ανοίγουμε στη μέση, τις πιέζουμε για να πλατύνουν λίγο και βγάζουμε τη ραχοκοκαλιά

Βήμα 4

Τις στεγνώνουμε και προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς

Βήμα 5

Αλατοπιπερώνουμε τις σαρδέλες και τις αφήνουμε σε ένα πυρέξ

Βήμα 6

Αναμειγνύουμε το ελαιόλαδο με τη ρίγανη, το θυμάρι, το σκόρδο και τον χυμό

Βήμα 7

Περιχύνουμε πάνω από τα ψάρια και βάζουμε στο φούρνο

Βήμα 8

Ψήνουμε για 20 λεπτά και σερβίρουμε

Βήμα 9

Οι σαρδέλες λαδορίγανη στο φούρνο με αλάτι είναι έτοιμες

 

Tips

  • Πρόσθεσε σκόρδο ανάλογα με το γούστο σου!
Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή