Σαρδέλες με κάπαρη και φρυγανιά γεμιστές

2014-03-08
Σαρδέλες με κάπαρη
  • Σερβίρεις : 4-6
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 30m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 25m
  • Έτοιμη σε : 55m

Μια πάρα πολύ νόστιμη, υγιεινή και θρεπτική συνταγή για σαρδέλες με κάπαρη και φρυγανιά θα βρεις παρακάτω. Η συνταγή είναι παραδοσιακή και καλοκαιρινή και μπορείς να πειραματιστείς κι άλλο με την γέμιση, στην συγκεκριμένη εγώ έβαλα γαλέτα, κάπαρη και μαϊντανό.

Υλικά

  • 1 κιλό σαρδέλες
  • γαλέτα ή 3 κουταλιές φρυγανιά τριμμένη
  • λίγος μαϊντανός
  • λίγη κάπαρη
  • 1 φλιτζάνι του καφέ λάδι
  • αλάτι, πιπέρι
  • 1 λεμόνι ζουμερό

Διαδικασία

Βήμα 1

Κόβουμε τα κεφάλια από τις σαρδέλες, καθώς και τα έντερα λαι τα πετάμε.

Βήμα 2

Πλένουμε πολύ καλά τις σαρδέλες, τις ανοίγουμε από το μέρος της κοιλιάς και βγάζουμε το κόκαλο χωρίς να τις σπάσουμε.

Βήμα 3

Αφού τις ανοίξουμε όλες, τις βάζουμε σε πιατέλα και τις αλατίζουμε.

Βήμα 4

Ετοιμάζουμε τη γέμιση. Ψιλοκόβουμε το μαϊντανό, κόβουμε την κάπαρη, βάζουμε τη γαλέτα (ήτη φρυγανιά τριμμένη), το ζουμί από το λεμόνι, το λάδι και το πιπέρι και τα ανακατεύουμε, όλα μαζί, σε κατάλληλο σκεύος.

Βήμα 5

Παίρνουμε μία - μία τις σαρδέλε, βάζουμε στο εσωτερικό τους λίγη γέμιση, τις τυλίγουμε σα ρολό, τις τοποθετούμε σε πλατιά κατσαρόλα (τη μία κοντά στην άλλη), ρίχνουμε λίγο νερό και τις αφήνουμε να βράσουν ένα τέταρτο.

Βήμα 6

Οι σαρδέλες με κάπαρη είναι έτοιμες για να τις απολαύσεις καθώς είναι πολύ γευστικές και πολύ εμφανίσιμες.

 

Τύπος Συνταγής: ,
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 2
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

2 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή