Σαρδέλες ψάρι τηγανιτές και γεμιστές με τυρί και φρυγανιά

2014-03-08
Σαρδέλες με φρυγανιά
  • Σερβίρεις : 6-8
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 25m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 25m
  • Έτοιμη σε : 50m

Μια παραδοσιακή συνταγή για να φτιάξεις σαρδέλες ψάρι τηγανιτές και γεμιστές με τυρί και φρυγανιά θα βρεις παρακάτω. Η γέμιση περιέχει τυρί και φρυγανιά και είναι νοστιμότατη και αρκετά θρεπτική. Δοκίμασε την και γράψε μου τα σχόλια σου παρακάτω.

Υλικά

  • 2 κιλά σαρδέλες
  • 1/2 κιλό τυρί τριμμένο (παρμεζάνα, κεφαλογραβιέρα)
  • 1/4 του κιλού φρυγανιά τριμμένη
  • 3-4 αυγά
  • αλάτι, πιπέρι
  • λίγο γάλα, αν χρειαστεί
  • 250 γραμ. βούτυρο γάλακτος

Διαδικασία

Βήμα 1

Κόβουμε τα κεφάλια από τις σαρδέλες και τις ανοίγουμε στη μέση.

Βήμα 2

Αφαιρούμε τα κόκαλα χωρίς να μας ξεχωρίσουν από την κάτω μεριά (όπως γίνεται με τον ξερό μπακαλιάρο).

Βήμα 3

Τις πλένουμε μία - μία πολύ καλά και τις βάζουμε σε τρυπητό να στραγγίσουν (καλύτερα να στραγγίσουν απλωτά, μία - μία, πάνω σε χαρτί).

Βήμα 4

Βάζουμε σε κάποιο σκεύος τη μισή φρυγανιά, την τριμμένη παρμεζάνα, τη φρυγανιά, τα δυο αυγά, αλάτι, πιπέρι, ένα κομματάκι βούτυρο και όλα μαζί τα χτυπάμε να ενωθούν και να γίνουν μία μάζα.

Βήμα 5

Παίρνουμε τις σαρδέλες όπως είναι στραγγισμένες, τις γεμίζουμε με το μίγμα που ετοιμάσαμε και τις κλείνουμε όπως ήταν πριν τις ξεκοκαλίσουμε.

Βήμα 6

Χτυπάμε το αυγό ή και δυο αυγά, βάζουμε το βούτυρο να κάψει, βουτάμε τις σαρδέλες πρώτα στο αυγό κατόπιν στη φρυγανιά και τις τηγανίζουμε.

Βήμα 7

Οι σαρδέλες ψάρι τηγανιτές και γεμιστές με τυρί και φρυγανιά είναι έτοιμες και σερβίρονται με βραστή σαλάτα.

 

Τύπος Συνταγής: ,
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 2
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

2 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή