Σαρδέλες παστές νόστιμες μαριναρισμένες με ξύδι σε βάζο

2014-09-12
σαρδελες παστες με ξυδι
  • Σερβίρεις : 6-8
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 15m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 0m
  • Έτοιμη σε : 15m

Μια πολύ εύκολη συνταγή για να φτιάξεις σαρδέλες παστές νόστιμες μαριναρισμένες με ξύδι σε βάζο, ένα τέλειο μαζέ που μπορείς να σερβίρεις στους καλεσμένους ή να το συνοδεύσεις σε άλλα φαγητά όπως σαλάτες ή σάντουιτς! Γίνεται τόσο εύκολα και γρήγορα που δεν θα χρειαστεί να αγοράσεις έτοιμες ξανά αφού θα τις φτιάξεις στο σπίτι με λίγα υλικά!

Υλικά

  • 1 κιλό σαρδέλες
  • Ξύδι
  • Ελαιόλαδο
  • Αλάτι

Διαδικασία

Βήμα 1

Κόβουμε τα κεφάλια, τις ουρές από τις σαρδέλες και βγάζουμε τη ραχοκοκαλιά

Βήμα 2

Τις πλένουμε καλά και τις βάζουμε σε ένα μπολ με ξύδι να τις καλύπτει

Βήμα 3

Τις αφήνουμε για 5 ώρες και τις στραγγίζουμε

Βήμα 4

Τις βάζουμε σε ένα γυάλινο βάζο και ρίχνουμε μπόλικο αλάτι έτσι ώστε να πάει σε όλες

Βήμα 5

Κλείνουμε το βάζο και αφήνουμε στο ψυγείο για 5 μέρες

Βήμα 6

Τις ξεπλένουμε και τις βάζουμε σε μπολ με ελαιόλαδο και ξύδι

Βήμα 7

Οι σαρδέλες παστές νόστιμες μαριναρισμένες με ξύδι σε βάζο είναι έτοιμες

 

Tips

  • Για όσο διάστημα είναι στο ψυγείο αφαιρούμε ανά διαστήματα τα ζουμιά
  • Διατήρησέ τις στο ψυγείο
Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή