Σαρδέλες σαλάτα αλοιφή με αμύγδαλα, αυγά και κάπαρη

2014-04-17
Σαρδέλες Σαλάτα
  • Σερβίρεις : 6-8
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 15m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 15m
  • Έτοιμη σε : 30m

Μια καταπληκτική συνταγή για ντιπ με σαρδέλες σαλάτα με αμύγδαλα, αυγά και κάπαρη απευθείας από το τετράδιο συνταγών της γιαγιάς μου σου παρουσιάζω παρακάτω για να την φτιάξεις και να μοιραστείς μαζί μας τις εντυπώσεις σου.

Υλικά

  • 3 μεγάλες σαρδέλες παστές
  • 12 αμύγδαλα ασπρισμένα
  • 3 φέτες ψωμί (από χοντρή φραντζόλα)
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μουστάρδα
  • 1 αυγό
  • 1 κουταλιά σούπας κάπαρη
  • 70 γραμμάρια λάδι
  • 1 κουταλιά σούπας μαϊντανό
  • ξύδι
  • αλάτι - πιπέρι

Διαδικασία

Βήμα 1

Καθαρίζουμε τις σαρδέλες και βγάζουμε το δέρμα και τα κόκαλα.

Βήμα 2

Αφήνουμε τα αμύγδαλα σε βραστό νερό πέντε λεπτά και ύστερα τα ξεφλουδίζουμε.

Βήμα 3

Βάζουμε το ψωμί να μουσκέψει.

Βήμα 4

Στο γουδί λιώνουμε πρώτα τις σαρδέλες, στη συνέχεια κοπανάμε τα αμύγδαλα, ύστερα την κάπαρη, το μαϊντανό και κατόπιν το ψωμί λίγο, λίγο, αφού προηγουμένως το στίψουμε καλά.

Βήμα 5

Όταν όλα μαζί τα κάνουμε αλοιφή, προσθέτουμε μόνο τον κρόκο του αυγού και τα δουλεύουμε όλα μαζί με το γουδοχέρι όπως τη μαγιονέζα.

Βήμα 6

Προσθέτουμε κατόπιν αλάτι, πιπέρι, τη μουστάρδα και λίγο - λίγο ξύδι.

Βήμα 7

Αφού πάλι τα δουλέψουμε όλα μαζί για 10 λεπτά, ρίχνουμε κατά διαστήματα από 2 - 3 κόμπους λάδι και συνεχίζουμε το δούλεμα, ώσπου να τελειώσει το λάδι.

Βήμα 8

Σερβίρουμε τις σαρδέλες σαλάτα σε σαλατιέρα με γαρνίρισμα της αρεσκείας μας.

Τύπος Συνταγής: ,
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή