Σαρδέλες παντρεμένες με σάλτσα ντομάτας και πιπεριές στην κατσαρόλα

2014-03-24
Σαρδέλες στην κατσαρόλα
  • Σερβίρεις : 2-4
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 20m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 30m
  • Έτοιμη σε : 50m

Μια εκπληκτική κλασική και παραδοσιακή συνταγή για να φτιάξεις σαρδέλες παντρεμένες με σάλτσα ντομάτας και πιπεριές θα βρεις παρακάτω για να την μαγειρέψεις και να μου γράψεις εντυπώσεις και παρατηρήσεις στα σχόλια στο κάτω μέρος της σελίδας.

Υλικά

  • 1 κιλό σαρδέλες φρέσκες
  • 1 κιλό ντομάτες ώριμες
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού λάδι
  • 1 κόκκινη πιπεριά
  • αλάτι

Διαδικασία

Βήμα 1

Σχίζουμε λίγο την κοιλιά στις σαρδέλες, αφαιρούμε τα σπάραχνα και ύστερα τις πλένουμε καλά.

Βήμα 2

Στην κατσαρόλα ρίχνουμε το λάδι και το αφήνουμε να κάψει.

Βήμα 3

Προσθέτουμε τις ντομάτες ψιλοκομμένες, αφού αφαιρέσουμε τους σπόρους και τις φλούδες και τις αφήνουμε να σωταριστούν.

Βήμα 4

Προσθέτουμε τότε λίγο νερό και μόλις πάρει βράση, τακτοποιούμε στη σειρά τις σαρδέλες.

Βήμα 5

Ρίχνουμε αλάτι, κόβουμε ψιλή - ψιλή την πιπεριά και την προσθέτουμε, σκεπάζουμε κατόπιν την κατσαρόλα και αφήνουμε το φαγητό να σιγοβράσει για μισή ώρα και να μείνει με το λαδάκι του.

Βήμα 6

Κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, αφήνουμε το φαγητό να κρυώσει και το σερβίρουμε τις σαρδέλες παντρεμένες με σάλτσα ντομάτας και πιπεριές με μία σαλάτα εποχής.

 

Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή