Σαρδέλες ριγανάτες παντρεμένες και ψητές στο φούρνο με κάπαρη

2014-10-09
σαρδελες στο φουρνο με κάπαρη
  • Σερβίρεις : 2
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 15m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 15m
  • Έτοιμη σε : 30m

Μια πολύ νόστιμη συνταγή για να φτιάξεις σαρδέλες ριγανάτες παντρεμένες και ψητές στο φούρνο με κάπαρη, έν τέλειο πιάτο για το μεσημεριανό τραπέζι, για κυρίως πιάτο ή για συνοδευτικό. Γίνεται εύκολα και με απλά υλικά και η μόνη δυσκολία που ίσως αντιμετωπίσεις είναι το φιλετάρισμα. Γίνεται όμως πολύ νόστιμο το πιάτο και πραγματικά αξίζει να το δοκιμάσετε.

Υλικά

  • 10 σαρδέλες
  • 100 γρ. τριμμένη φρυγανιά
  • 1 κουτ.σούπας μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 1 κουτ.σούπας κάπαρη
  • 1 πρέζα ρίγανη
  • 3 κουτ.σούπας ελαιόλαδο
  • Αλάτι-πιπέρι

Διαδικασία

Βήμα 1

Με ένα μαχαίρι κόβουμε το ψάρι από την ουρά έως το κεφάλι

Βήμα 2

Κόβουμε το κεφάλι και την ουρά και το ανοίγουμε σε ένα ξύλο κοπής

Βήμα 3

Το πιέζουμε λίγο να πλατύνει και βγάζουμε το κόκαλο

Βήμα 4

Τα πλένουμε καλά και τα σκουπίζουμε

Βήμα 5

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς

Βήμα 6

Βάζουμε αλουμινόχαρτο σε ένα ταψί και το λαδώνουμε

Βήμα 7

Τοποθετούμε τις σαρδέλες στο ταψί

Βήμα 8

Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε τη φρυγανιά, το σκόρδο, την κάπαρη και τη ρίγανη

Βήμα 9

Αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε ελαιόλαδο

Βήμα 10

Ρίχνουμε το μείγμα πάνω στις σαρδέλες και ψήνουμε για 15 λεπτά

Βήμα 11

Οι σαρδέλες ριγανάτες παντρεμένες και ψητές στο φούρνο με κάπαρη είναι έτοιμες

 

Tips

  • Αν σου φαίνεται δύσκολο το φιλετάρισμα, ζήτα από τον ιχυθοπώλη να το κάνει αυτός!
Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή