Σιροπιαστά κρουασανάκια με μερέντα σοκολάτα εύκολα Αλά Ελληνικά

2015-06-11
Σιροπιαστά κρουασανάκια με μερέντα σοκολάτα εύκολα Αλά Ελληνικά
  • Σερβίρεις : 8
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 60m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 20m
  • Έτοιμη σε : 1:20 h

Φτιάξε γρήγορα και απλά τα πιο λαχταριστά και γλυκά σιροπιαστά κρουασανάκια με μερέντα σοκολάτα εύκολα Αλά Ελληνικά, ακολουθώντας τη συνταγή που σου παραθέτω στη σελίδα που ακολουθεί που είναι από τις καλύτερες συνταγές για κρουασανάκια που θα βρεις στην ιστοσελίδα μας. Θα αποτελέσουν σίγουρα το αγαπημένο σου γλυκό σνάκ ενώ είναι φανταστικά και για το πρωινό σου. Εγώ τα φτιάχνω συχνά για την οικογένειά μου η οποία ξετρελαίνεται και τα εξαφανίζει σε χρόνο μηδέν. Μπορείς να τα πασπαλίσεις από πάνω με τριμμένη σοκολάτα είτε λευκή είτε μαύρη ή ακόμα και με αμύγδαλο τριμμένο. Αν δεν σου αρέσει η μερέντα μπορείς ως γέμιση να χρησιμοποιήσεις εναλλακτικά την αγαπημένη σου μαρμελάδα ή και τίποτα. Περιμένω τις εντυπώσεις σου στο χώρο στο κάτω μέρος της σελίδας.

Υλικά

  • Για το σιρόπι:
  • 2 φλιτζάνια νερό
  • 1 κούπα ζάχαρη
  • 1 φλούδα λεμονιού
  • 1 βανίλια
  • 3 κουταλιές σούπας βούτυρο
  • Για τη γέμιση:
  • μερέντα
  • Για τη ζύμη:
  • 1 κούπα γάλα χλιαρό
  • 4 κούπες αλεύρι
  • 40 γραμ. μαγιά
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 κουταλιά γλυκού ζάχαρη
  • 1 αυγό
  • 1/2 κούπα βούτυρο

Διαδικασία

Βήμα 1

Βράζουμε όλα μαζί τα υλικά για το σιρόπι σε ένα κατσαρολάκι για δέκα λεπτά περίπου μέχρι να πήξει το υγρό και αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.

Βήμα 2

Σε μία λεκανίτσα προσθέτουμε τη ζάχαρη με τη μαγιά και το γάλα διαλύοντάς τα ενώ στη συνέχεια ρίχνουμε το το αυγό το αλάτι και το αλεύρι σιγά σιγά ζυμώνοντας μέχρι να γίνει μία μαλακή ζύμη.

Βήμα 3

Σε αλευρωμένη επιφάνεια ανοίγουμε τη ζύμη μας σε φύλλο μεγάλο το οποίο κόβουμε σε τέσσερα μεγάλα κομμάτι και αργότερα το καθένα σε δύο επιμέρους τρίγωνα κομμάτια (δηλ. 8 τρίγωνα κρουσανάκια).

Βήμα 4

Στο φαρδύ μέρος βάζουμε λίγη μερέντα και τυλόγουμε το κρουασανάκι από το φαρδύ προς το στενό μέρος.

Βήμα 5

Τοποθετούμε τα κρουασανάκια σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα τα αφήνουμε να φουσκώσουν για μισή ώρα και στη συνέχεια ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 βαθμούς για 20 λεπτά περίπου.

Βήμα 6

Έτσι όπως είναι ζεστά και ψημένα τα βουτάμε στο σιρόπι και τα τοποθετούμε σε πιατέλα.

Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 2
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

2 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή