Σκαθάρια στο φούρνο με σάλτσα ντομάτας

2014-03-08
Σκαθάρια στο φούρνο
  • Σερβίρεις : 4
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 1:15 h
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 40m
  • Έτοιμη σε : 1:55 h

Μια παραδοσιακή και πολύ νόστιμη συνταγή για να φτιάξεις ψάρια σκαθάρια στο φούρνο με σάλτσα ντομάτας θα βρεις παρακάτω. Η βάση της συνταγής είναι τα σκαθάρια αλλά μπορείς εναλλακτικά να χρησιμοποιήσεις και λιθρίνια και μπορείς να εκτελέσεις με διαφορετικές παραλλαγές την σάλτσα ντομάτας.

Υλικά

  • 1 -2 ψάρια 1 κιλό (σκαθάρια, λιθρίνια)
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού λάδι
  • 1 ποτήρι του κρασιού κρασί αρετσίνωτο
  • 2 κρεμμύδια
  • 750 γραμ. ντομάτες φρέσκες
  • 1 ματσάκι μαϊντανό
  • 3/4 του φλιτζανιού φρυγανιά τριμμένη
  • αλάτι, πιπέρι
  • λίγη ζάχαρη

Διαδικασία

Βήμα 1

Καθαρίζουμε τα ψάρια, τα στραγγίζουμε, τα αλατίζουμε και τα βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα.

Βήμα 2

Στο μεταξύ τσιγαρίζουμε τα κρεμμύδια ψιλοκομμένα με το λάδι στην κατσαρόλα.

Βήμα 3

Τα σβήνουμε με το κρασί και κατόπιν προσθέτουμε τις ντομάτες ψιλοκομμένες (αφού πρώτα αφαιρέσουμε τους σπόρους και τις φλούδες), αλάτι, πιπέρι, το μαϊντανό ψιλοκομμένο και λίγο νερό.

Βήμα 4

Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και τα αφήνουμε όλα μαζί να βράσουν λίγα λεπτά προσθέτοντας στο τέλος στη μύτη του κουταλιού ζάχαρη.

Βήμα 5

Τοποθετούμε τα ψάρια στη μέση του ταψιού, τα περιχύνουμε με τη σάλτσα, τα πασπαλίζουμε με την τριμμένη φρυγανιά και τα ψήνουμε σε μέτριο φούρνο 1 ώρα περίπου.

Βήμα 6

Όταν ψηθούν τα σκαθάρια στο φούρνο, τα κόβουμε φέτες και τα σερβίρουμε με πατατοσαλάτα.

 

Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 2
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

2 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή