Σκαλτσούνια νηστίσιμα με μαρμελάδα πορτοκάλι και καρύδια γλυκά

2015-05-14
Σκαλτσούνια νηστίσιμα με μαρμελάδα πορτοκάλι και καρύδια γλυκά
  • Σερβίρεις : 16
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 60m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 30m
  • Έτοιμη σε : 1:30 h

Τα σκαλτσούνια νηστίσιμα με μαρμελάδα πορτοκάλι και καρύδια γλυκά είναι από τις πιο ιδιαίτερες και πιο νόστιμες συνταγές για σκαλτσούνια που σου έχουμε παρουσιάσει στην οποία έχω και μεγάλη αδυναμία. Ο λόγος κυρίως είναι η πανδαισία υλικών στη γέμιση που φτιάχνουν ένα συγκλονιστικό αποτέλεσμα όπως η αμυγδαλόψιχα, η καριδόψιχα, οι σταφίδες, το μέλι και φυσικά η μαρμελάδα η οποία είναι πορτοκάλι αν φτιάξω την συνταγή το καλοκαίρι, αλλιώς νεράτζι αν την φτιάξω το χειμώνα. Η γεύση δεν διαφέρει πολύ αλλά προσωπικά προτιμώ αυτή του πορτοκαλιού. Είναι μια εξαίσια πραγματικά συνταγή και σε προτρέπω ασυζητητί να την φτιάξεις και να την δοκιμάσεις και μόλις το κάνεις, στείλε μου και τις εντυπώσεις σου και τη γνώμη σου στον ενδεδειγμένο χώρο στο κάτω μέρος της σελίδας κάτω ακριβώς από το τέλος της περιγραφής των βημάτων εκτέλεσης της συνταγής. Καλή σου όρεξη και καλή απόλαυση.

Υλικά

  • Για τη γέμιση:
  • μισό φλιτζάνι τσαγιού αμυγδαλόψιχα
  • μισό φλιτζάνι τσαγιού καρυδόψιχα
  • μισό φλιτζάνι τσαγιού σταφίδα
  • μισό φλιτζάνι τσαγιού μαρμελάδα πορτοκάλι ή νεράτζι
  • 2 κουταλιές σούπας μέλι
  • λίγο ανθόνερο
  • ζάχαρη άχνη για τύλιγμα
  • Για τη ζύμη:
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού ταχίνι
  • 2 κουταλιές σούπας μέλι
  • 1 κουταλιά σούπας μπάικιν πάουντερ
  • αλεύρι όσο σηκώσει (3 φλιτζάνια τσαγιού περίπου)
  • μισό φλιτζάνι τσαγιού χλιαρό νερό

Διαδικασία

Βήμα 1

Χοντροκοπανάμε τα καρύδια και τα αμύγδαλα στο γουδί, τα βάζουμε στη λεκάνη και τα ανακατεύουμε με το μέλι, τις σταφίδες και τη μαρμελάδα.

Βήμα 2

Κοσκινίζουμε το αλεύρι στη λεκάνη και το ανακατεύουμε με το μπάικιν πάουντερ.

Βήμα 3

Προσθέτουμε το ταχίνι και το τρίβουμε με τα χέρια μας να ενωθεί με το αλεύρι.

Βήμα 4

Κάνουμε μία λακκουβίτσα και ρίχνουμε το μέλι αραιωμένο με το χλιαρό νερό και ζυμώνουμε ώσπου να γίνει μία ζύμη σφιχτή.

Βήμα 5

Κάνουμε τη ζύμη μία μπάλα.

Βήμα 6

Αλευρώνουμε το τραπέζι και με τον πλάστη ανοίγουμε ένα φύλλο πάχους μισού πόντου.

Βήμα 7

Με ένα ποτήρι του νερού, κόβουμε το φύλλο στρογγυλά κομμάτια.

Βήμα 8

Σε κάθε κομμάτι βάζουμε 1 κουταλιά σούπας γέμιση, κλείνουμε το φύλλο σε μισοφέγγαρο και το πατάμε στις άκρες, βουτώντας τα χέρια μας σε νερό, για να κολλήσει.

Βήμα 9

Τοποθετούμε τα σκαλτσουνάκια σε αβουτύρωτη λαμαρίνα και τα ψήνουμε στο φούρνο μισή ώρα σε μέτρια θερμοκρασία.

Βήμα 10

Μόλις τα βγάλουμε από το φούρνο ζεστά, τα ραντίζουμε με ανθόνερο και τα τυλίγουμε με μπόλικη άχνη ζάχαρη.

Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή