Σκαλτσούνια Πελοποννήσου με γέμιση πορτοκάλι φλούδα και ούζο

2015-05-01
Σκαλτσούνια Πελοποννήσου με γέμιση πορτοκάλι φλούδα και ούζο
  • Σερβίρεις : 16
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 20m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 60m
  • Έτοιμη σε : 1:20 h

Σου στέλνω μια διαφορετική πρόταση για να φτιάξεις τα σκαλτσούνια Πελοποννήσου με γέμιση πορτοκάλι φλούδα και ούζο στην ζύμη που είναι μια από τις ιδιαίτερες συνταγές για σκαλτσούνια που θα βρεις στον ιστότοπο μας. Όλη η ιστορία για αυτή τη συνταγή είναι η παρασκευή της ζύμης η οποία περιέχει και ούζο αλλά και η γέμιση που δίνει και την τελική γεύση περιέχει διάφορα γλυκά συστατικά όπως η κανέλα, το γαρύφαλλο και η φλούδα από πορτοκάλι. Αν φτιάξεις αυτή τη συνταγή τον χειμώνα, θα σου πρότεινα να αντικαταστήσεις τη φλούδα πορτοκαλιού με μανταρίνια κλημεντίνες που της τροποποιούν την γεύση. Δοκίμασε αυτό το αριστούργημα από την Μάνη και στείλε μου ότι απορίες, διευκρινήσεις και σχόλια θέλεις να κάνεις σχετικά με αυτή τη συνταγή.

Υλικά

  • μισό φλιτζάνι βούτυρο
  • μισό φλιτζάνι νερό
  • μισό φλιτζάνι ούζο
  • 1 φλιτζανάκι χυμός πορτοκαλιού
  • 1 κουταλιά του γλυκού σόδα
  • 1 κουταλιά του γλυκού κρεμόριο
  • αλεύρι όσο πάρει
  • Για τη γέμιση:
  • 1 φλιτζάνι του τσαγιού μέλι
  • 2 φλιτζάνια του τσαγιού καρύδια
  • 1 κουταλιά της σούπας κανελογαρύφαλλα κοπανισμένα
  • φλούδα ενός μανταρινιού ή πορτοκαλιού κομμένη με ψαλίδι σε μικρά κομματάκια
  • άχνη ζάχαρη

Διαδικασία

Βήμα 1

Χτυπάμε το βούτυρο να ασπρίσει και προσθέτουμε το νερό, λίγο-λίγο, εξακολουθώντας το χτύπημα.

Βήμα 2

Διαλύουμε τη σόδα και το κρεμόριο στο χυμό του πορτοκαλιού, ρίχνουμε το ούζο και προσθέτουμε λίγο-λίγο το αλεύρι, προσέχοντας να γίνει μία ζύμη μάλλον μαλακιά, που να ανοίγεται φύλλο εύκολα.

Βήμα 3

Ανοίγουμε τη ζύμη σε φύλλο πάχους 1 εκατοστού και κόβουμε στρογγυλά κομμάτια.

Βήμα 4

Βάζουμε στο καθένα από μία κουταλιά γέμιση (που την ετοιμάζουμε ανακατεύοντας καλά όλα τα υλικά της), το διπλώνουμε και γίνεται μισοφέγγαρο.

Βήμα 5

Τα τοποθετούμε σε βουτυρωμένο ταψί και ψήνουμε σε μέτριο φούρνο 20 λεπτά.

Βήμα 6

Μόλις τα βγάλουμε από το φούρνο τα πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη.

Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή