Σκοπελίτικη στριφτόπιτα με φύλλο κρούστας

2015-06-10
Σκοπελίτικη στριφτόπιτα
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 60m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 10m
  • Έτοιμη σε : 1:10 h

Παρακάτω σου παραθέτω μία εκπληκτική παραδοσιακή συνταγή για να φτιάξεις σκοπελίτικη στριφτόπιτα με φύλλο κρούστας. Πρόκειται για μία πολύ νόστιμη και απλή σε σχέση με τις υπόλοιπες συνταγές για στριφτόπιτα που σου έχουμε προτείνει καθώς είναι μια πίτα με μόνη της γέμιση μία καλή ξυνομυζήθρα. Τη συνταγή που σου παραθέτω την κάνω χρόνια στην οικογένεια μου η οποία ξετρελαίνεται. Πολλοί προτιμούν να σερβίρουν την στριφτόπιτά τους με μέλι και κανέλα, μία παραλλαγή που μπορείς και εσύ να ακολουθήσεις, ανάλογα τις γεύσεις σου. Σου συνιστώ ανεπιφύλακτα να δοκιμάσεις την πρότασή μου καθώς είναι μία εύκολη, γρήγορη και φυσικά πολύ νόστιμη ιδέα για το τραπέζι σου.

Υλικά

  • 1/2 κιλό ξινομυζήθρα ή οποιοδήποτε καλό κατσικίσιο τυρί.
  • 1 κιλό αλεύρι
  • 1 κουταλιά σούπας ελαιόλαδο
  • 1 πρέζα αλάτι
  • νερό
  • λίγο ξύδι για τη ζύμη

Διαδικασία

Βήμα 1

Σε μία λεκανίτσα προσθέτουμε το αλεύρι μαζί με τα υπόλοιπα υλικά πλην της μυζήθρας, ζυμώνοντας μέχρι να γίνει το μείγμα μας μία μαλακή ζύμη.

Βήμα 2

Αφήνουεμ τη ζύμη σκεπασμένη να ξεκουραστεί για μισή ώρα.

Βήμα 3

Αργότερα τη χωρίζουμε σε μικρά κομμάτια τα οποία και ανοίγουμε μακρόστενο φύλλο το κάθε ένα ξεχωριστά πάνω σε μία αλευρωμένη επιφάνεια.

Βήμα 4

Λαδώνουμε την επιφάνεια κάθε φύλλου και τοποθετούμε στο κέντρο του τη ξινομυζήθρα τριμμένη.

Βήμα 5

Τυλίγουμε σε ρολό και στρίβουμε ώστε να δημιουργήσουμε τη στριφτόπιτά μας.

Βήμα 6

Τηγανίζουεμ σε τηγάνι με μπόλικο καυτό ελαιόλαδο μέχρι να ροδίσουν και από τις δύο πλευρές οι πίτες μας.

Βήμα 7

Τις αφήνουεμ σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίξουν για λίγο και σερβίρουμε ζεστές.

Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 2
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

2 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή