Σκορδαλιά με πατάτα, εύκολη, ελαφριά και παραδοσιακή χωρίς ψωμί

2015-03-23
σκορδαλιά με πατάτα
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 30m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 15m
  • Έτοιμη σε : 45m

Σου παραθέτω την πιο απλή αλλά πεντανόστιμη συνταγή για σκορδαλιά με πατάτα, εύκολη, ελαφριά και παραδοσιακή χωρίς ψωμί που θα βρείς. Προμηθεύσου και χρησιμοιποίησε τα πιο αγνά υλικά για ένα αποτέλεσμα που θα καταπλήξει. Η συνταγή φαίνεται απλή αλλά ακολουθεί τα παραδοσιακά βήματα παρασκευής των γιαγιάδων μας και ανάλογα την ποσότητα του σκόρδου που θα βάλεις μπορεί να γίνει ιδιαίτερα ελαφριά καθώς δεν περιέχει κανένα άλλο συνοδευτικό υλικό όπως το ψωμί, τα καρύδια και γενικά οι ξηροί καρποί. Στο τέλος μοιράσου μαζί μας τις εντυπώσεις σου γύρω από το τελικό αποτέλεσμα στην περιοχή που είναι τα σχόλια στο κάτω μέρος της σελίδας.

Υλικά

  • 1 κιλό πατάτες
  • 10 σκελίδες σκόρδο
  • 1 1/5 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
  • χυμός από 1 1/5 λεμόνια
  • αλάτι-πιπέρι
  • μαϊντανός ψιλοκομμένος (προαιρετικά)

Διαδικασία

Βήμα 1

Αρχικά καθαρίζουμε τις πατάτες και τις τοποθετούμε σε νερό που βράζει.

Βήμα 2

Αμέσως μετά καθαρίζουμε τις σκελίδες σκόρδο λιώνοντας τες είτε με το ειδικό εργαλείο είτε σε ένα γουδί.

Βήμα 3

Στο ίδιο γουδί που χρησιμοποιήσαμε ή σε ένα μπλέντερ, τοποθετούμε τις βρασμένες πατάτες, το λιωμένο σκόρδο, το αλάτι, το πιπέρι, το μαϊντανό και ρίχνοντας σιγά - σιγά το ελαιόλαδο και το χυμό λεμονιού ανακατεύουμε αργά έως ότου πάρει το μίγμα μας την υφή που επιθυμούμε.

Βήμα 4

Αφού έχουμε τελειώσει με το μίγμα μας, μπορούμε να προσθέσουμε λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό από πάνω.

Βήμα 5

Η συνταγή μας είναι έτοιμα για σερβίρισμα.

Σου άρεσε η σκορδαλιά με πατάτα; Στείλε μας τις εντυπώσεις σου παρακάτω.

Τύπος Συνταγής: ,
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή