Σκορδαλιά με ψωμί παραδοσιακή και εύκολη, χωρίς πατάτα της γιαγιάς

2015-03-24
σκορδαλιά με ψωμί
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 0m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 0m
  • Έτοιμη σε : 0m

Σου παραθέτω την πιο γρήγορη και νόστιμη σύνταγη για να φτιάξεις σκορδαλιά με ψωμί παραδοσιακή και εύκολη, χωρίς πατάτα της γιαγιάς. Με λίγα και απλά υλικά που κάθε σπίτι διαθέτει μπορείς να δημιουργήσεις μέσα σε πολύ λίγο χρόνο ένα τέλειο αποτέλεσμα που θα καταπλήξει. Η ποσότητα σκόρδου που θα χρησιμοποιήσεις εξαρτάται από το πόσο καυτερή και βαριά θέλεις τη σκορδαλιά σου. Αυτή η συνταγή είναι με πάρα πολύ απλά υλικά και διαφέρει από τις δεκάδες προτάσεις για σκορδαλιά που θα βρεις στην ιστοσελίδα μας αλλά και γενικά καθώς αυτή είναι η πιο απλή εκδοχή της. Δοκιμάσε να φτιάξεις λοιπόν αυτό το εκπληκτικά εύκολο και νόστιμο συνοδευτικό και μοιράσου τις εντυπώσεις σου μαζί μου σχετικά με το τελικό αποτέλεσμα.

Υλικά

  • 1/5 κιλό μπαγιάτικο ψωμί χωρίς την κόρα
  • 10 σκελίδες σκόρδο
  • 1 1/5 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
  • 3 κουταλιές σούπας ξύδι
  • αλάτι-πιπέρι

Διαδικασία

Βήμα 1

Ξεκινώντας χρησιμοποιούμε μπαγιάτικο ψωμί δίχως την κόρα του και όχι μαύρο.

Βήμα 2

Το μουλιάζουμε για μερικά μόνο λεπτά σε ένα μπώλ γεμάτο νερό.

Βήμα 3

Στη συνέχεια καθαρίζουμε τις σκελίδες σκόρδο αποσπώντας το εξωτερικό τους περίβλημα αλλά και τυχόν φύτρες.

Βήμα 4

Αναμειγνύουμε σε ένα μπλέντερ τα σκόρδα, το ψωμί πολύ καλά στραγγυσμένο, το αλάτι και πιπέρι, ρίχνοντας σιγά σιγά και εναλλάξ το ελαιόλαδο και το ξύδι.

Βήμα 5

Ενδιάμεσα κάνουμε μία δοκιμή τεστάροντας τη γεύση του μίγματός μας.

Βήμα 6

Το χτύπημα σταματάει τη στιγμή που η σκορδαλιά μας έχει την τέλεια υφή.

Αν δοκίμασες αυτή τη σκορδαλιά με ψωμί, στείλε μας τις εντυπώσεις και τα σχόλια σου παρακάτω.

Τύπος Συνταγής: ,
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή