Σκορδόψωμο με ζύμη πίτσας

2014-06-06
σκορδοψωμο με ζυμη πιτσας
  • Σερβίρεις : 4-6
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 5m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 10m
  • Έτοιμη σε : 15m

Μια απλή συνταγή για ένα λαχταριστό σκορδόψωμο με ζύμη πίτσας που μπορείτε να φτιάξετε από την αρχή μόνοι σας!

Υλικά

  • 100 γρ. αλεύρι σκληρό
  • Μισό κουτ.γλ. ξερή μαγιά
  • Μισό κουτ.γλ. αλάτι
  • 60 ml ζεστό νερό
  • 1 κουτ.γλ ελαιόλαδο
  • 100 γρ. μοτσαρέλα τριμμένη
  • 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
  • 75 γρ. ανάλατο βούτυρο
  • Φύλλα βασιλικού ψιλοκομμένα

Διαδικασία

Βήμα 1

Βάζουμε το αλεύρι, τη μαγιά και το αλάτι σε ένα μπολ και κάνουμε μια λακούβα στη μέση

Βήμα 2

Αναμειγνύουμε το νερό με το ελαιόλαδο και το ρίχνουμε στη μέση των άσπρων υλικών

Βήμα 3

Σιγά-σιγά ρίχνουμε αλεύρι στο νερό και πλάθουμε τη ζύμη για 5 λεπτά

Βήμα 4

Καλύπτουμε το μπολ με μεμβράνη και το αφήνουμε σε ζεστό σημείο να φουσκώσει για μία ώρα

Βήμα 5

Εντωμεταξύ αναμειγνύουμε το βούτυρο με το σκόρδο

Βήμα 6

Ανοίγουμε τη ζύμη με πλάστη όσο λεπτό ή χοντρό θέλουμε τη ζύμη της πίτσας

Βήμα 7

Αλείφουμε με το βούτυρο και το σκόρδο (είναι πιο εύκολο αν λιώσουμε λίγο το βούτυρο) και προσθέτουμε μοτσαρέλα

Βήμα 8

Ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 10 λεπτά και σερβίρουμε με βασιλικό

Βήμα 9

Το σκορδόψωμο με ζύμη πίτσας είναι έτοιμο!

 

Tips

  • Μπορείς να προσθέσεις ντομάτα
  • Για περισσότερη ευκολία μπορείς να πάρεις έτοιμη-σκέτη βάση για πίτσα.
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή