Σκορδόψωμο Jamie Oliver

2013-07-15
σκορδοψωμο jamie oliver
  • Σερβίρεις : 6
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 15m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 20m
  • Έτοιμη σε : 35m

Μια καταπληκτική γευστικά συνταγή από το Jamie. Πολύ απλή και εύκολη ιδέα να φτιάξεις κι εσύ ένα σκορδοψωμο jamie oliver. Θα ενθουσιαστείς πόσο απλά μπορείς να δημιουργήσεις κάτι τόσο γευστικό. Πρόσφερέ το στους φίλους και στην οικογένειά σου και άστους όλους άφωνους και ικανοποιημένους. Μην ξεχάσεις μόλις δοκιμάσεις αυτή την υπέροχη συνταγή να μου γράψεις εδώ παρακάτω στη σελίδα τα σχόλιά σου.

 

Υλικά

  • 1 γαλλική μπαγκέτα κομμένη σε φέτες αλλά όχι εντελώς, να μην διαχωριστούν οι φέτες
  • ελαιόλαδο αρκετό
  • 8 σκελίδες σκόρδο κομμένες σε πολύ λεπτές φέτες
  • αλάτι
  • μαύρο πιπέρι
  • μισό ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1 κουταλιά της σούπας ρίγανη
  • 1 κουταλιά της σούπας θυμάρι

Διαδικασία

Βήμα 1

Προσθερμαίνεις τον φούρνο στους 180 βαθμούς.

Βήμα 2

Κόβεις μια λαδόκολα σε μέγεθος ώστε να φτάσει να τυλίξεις την μπαγκέτα μέσα.

Βήμα 3

Την βρέχεις και τη στύβεις και την απλώνεις πάνω σε μια επιφάνεια.

Βήμα 4

Βάζεις απάνω την μπαγκέτα και περιχύνεις με μπόλικο ελαιόλαδο και ανάμεσα στις φέτες.

Βήμα 5

Ρίχνεις τα μυρωδικά και γεμίζεις και ανάμεσα στις φέτες.

Βήμα 6

Προσθέτεις κατά τον ίδιο τρόπο και το σκόρδο, αλατοπιπερώνεις καλά.

Βήμα 7

Τυλίγεις το ψωμί στη λαδόκολα και τσαλακώνεις τις άκρες να είναι κλεισμένη καλά.

Βήμα 8

Τοποθετείς το ψωμί στο φούρνο για περίπου 20 λεπτά να ροδίσει.

Βήμα 9

Το βγάζεις το ξετυλίγεις και το κόβεις σε φέτες.

Βήμα 10

Συγχαρητήρια το σκορδοψωμο jamie oliver είναι έτοιμο. Καλή απόλαυση.

 

Tips

  • Συνδυάζεται υπέροχα με τοματίνια κομμένα στα δύο, μαριναρισμένα με ξύδι μπαλσάμικο και άνθος αλατιού.
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 5
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

5 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή