Ψάρι σκορπίνα σαγανάκι

2014-09-15
σκορπινα σαγανακι
  • Σερβίρεις : 4
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 10m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 20m
  • Έτοιμη σε : 30m

Μια καταπληκτική συνταγή για ψάρι σκορπίνα σαγανάκι, ένα πιάτο που είναι ιδανικό για πρώτο πιάτο σε ένα τραπέζι με θαλασσινά. Μπορείς να το σερβίρεις βέβαια και σαν κυρίως πιάτο με μπόλικο ψωμάκι και λαχανικά αφού είναι πολύ χορταστικό και φυσικά πολύ υγιεινό. Πρόσθεσε τα θαλασσινά της επιλογής σου ή άφησε την συνταγή όπως έχει ανάλογα με το γούστο σου και το τι θα βρεις στον ιχθυοπώλη!

Υλικά

  • 1 σκορπίνα ενός κιλού φιλεταρισμένη
  • Θαλασσινά όπως γαρίδες, μύδια κλπ.
  • 2 κουτ.σούπας μαϊντανός
  • Χυμός από 2 λεμόνια
  • 100 γρ. φέτα θρυμματισμένη
  • Μισή κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη
  • Μισή πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη
  • Μισή πορτοκαλί πιπεριά ψιλοκομμένη
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
  • 1 κούπα ζωμός ψαριού
  • Αλάτι-πιπέρι

Διαδικασία

Βήμα 1

Βάζουμε σε ένα βαθύ τηγάνι λίγο νερό

Βήμα 2

Προσθέτουμε την σκορπίνα κομμένη σε φέτες και αφήνουμε για 10 λεπτά

Βήμα 3

Σιγοβράζουμε και ξαφρίζουμε

Βήμα 4

Προσθέτουμε τα θαλασσινά και το σκόρδο

Βήμα 5

Ρίχνουμε τις πιπεριές, τον ζωμό και ελαιόλαδο

Βήμα 6

Μόλις μαλακώσουν τα θαλασσινά και το ψάρι τα βγάζουμε από το τηγάνι και ρίχνουμε τη φέτα

Βήμα 7

Ρίχνουμε λεμόνι και αλατοπιπερώνουμε

Βήμα 8

Προσθέτουμε τα θαλασσινά και το ψάρι και μόλις δέσει σερβίρουμε

Βήμα 9

Το ψάρι σκορπίνα σαγανάκι είναι έτοιμη!

 

Tips

 

  • Αν θέλεις μπορείς να προσθέσεις και ντομάτα
Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή